Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για το επεισόδιο ξυλοδαρμού  δύο αστυνομικών του Τμήματος Ρόδου που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τον Μάιο του 2013 στο Νιοχώρι.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν δύο αδέλφια ηλικίας 32 και 33 ετών και ένας 32χρονος, καθώς και ο 24χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος έξω από το οποίο έγινε το επεισόδιο, 52χρονος θαμώνας και οι δύο κοπέλες για τις οποίες και ξεκίνησε ο καβγάς. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το δικαστήριο έκρινε ένοχους για τις κατηγορίες της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απλής σωματικής βλάβης τους δύο 32χρονους στους οποίους και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών με τριετή αναστολή, αλλά και τον 33χρονο σε 3 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών η οποία και παύει με τον νέο νόμο. Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης και πολιτική αγωγή ο κ. Άκης Δημητριάδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση είχε εκδικαστεί για πρώτη φορά,  στις 27 Μαΐου 2013 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας έκρινε ένοχους χωρίς ελαφρυντικό για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής, τους δύο 32χρονους στους οποίους και επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα, αλλά και τον 33χρονο τον οποίο καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 57 μηνών. Η έφεση και για τους τρεις είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ έκαστος.
Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση είχε κρίνει ένοχο για τις κατηγορίες της απλής συνέργειας της αντίστασης και ηθική αυτουργία στην επικίνδυνη σωματική βλάβη τον 24χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον οποίο και καταδίκασε σε φυλάκιση 7 μηνών. Αθώος δε κρίθηκε ο 52χρονος, ενώ οι δύο κοπέλες ηλικίας 24 και 27 ετών που κατηγορούνταν για εξύβριση κρίθηκαν ένοχες με ελαφρυντικό και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2013, όταν στο κατάστημα, στο οποίο βρίσκονταν και διασκέδαζαν τα δύο αδέλφια ηλικίας 32 και 33ετών, ο 52χρονος και ο 32χρονος εισήλθαν οι δύο κοπέλες ηλικίας 24 και 27 ετών.
Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 52χρονος θέλησε να κεράσει τις δύο κοπέλες, εκείνες αρνήθηκαν και τότε τις εξύβρισαν με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.  Άμεσα οι δυο αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου ηλικίας 26 και 28 ετών, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, μετέβησαν με περιπολικό όχημα στο σημείο, όπου περίμεναν οι κοπέλες, οι οποίες και τους κατήγγειλαν την εξύβριση σε βάρος τους από τους θαμώνες που διασκέδαζαν εντός του καταστήματος.
Στην προσπάθεια των αστυνομικών να διερευνήσουν το περιστατικό, ο 24χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αρνήθηκε την είσοδο τους στο κατάστημα και στη συνέχεια ομάδα περίπου δεκαπέντε ατόμων βγήκαν από αυτό και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τους με τα χεριά και τα πόδια τους!
Επίσης ο 33χρονος επιτέθηκε και χτύπησε τις δυο κοπέλες που περίμεναν στο σημείο. Μάλιστα την μία από αυτές την χαστούκισε ενώ χτύπησε και το κεφάλι της σε σταθμευμένο αυτοκίνητο! Καθώς η κατάσταση είχε πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, άμεσα κλήθηκαν ενισχύσεις και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά και από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, οι οποίοι και συνέλαβαν τους τέσσερις άνδρες και τον 24χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος και οι δύο 32χρονοι αναγνωρίστηκαν ως τα άτομα που χτύπησαν τους αστυνομικούς. Σε ότι αφορά τους τραυματίες, δηλαδή τους αστυνομικούς και τις κοπέλες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.