Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί βλέπουν και τί φοβούνται στην αστυνομία μετά τη ληστεία στη Νέα Ιωνία

Στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής πέρασε ο φάκελος με την ένοπλη ληστεία στη βιομηχανία λευκών ειδών της Νέας Ιωνίας. Και αυτό γιατί
μπορεί μεν οι δράστες να φαίνεται πως δεν είναι οι ίδιοι με εκείνους, που εισέβαλαν στη βιομηχανία αλλαντικών και πυροβόλησαν ακόμα και εναντίον αστυνομικών, αλλά σίγουρα το περιστατικό είναι σοβαρό.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας βλέπουν ότι στην περίπτωση τής Νέας Ιωνίας οι ληστές είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους. Χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δύο οχήματα διαφυγής, εκ των οποίων πυρπόλησαν το ένα σε σημείο, που είχαν προαποφασίσει και ελέγξει ότι είναι ερημικό και μακριά από κάμερες ασφαλείας. Βλέπουν, επίσης, ότι είχαν πληροφόρηση. Και "χτύπησαν" σε μία εταιρεία σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό και γνώριζαν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.

Οι τρεις κουκουλοφόροι, όμως, ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κανένας δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσαν εάν έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς (όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες μετά τη ληστεία στην Κάτω Κηφισιά, αλλά και εκείνη στην Πεύκη).  Έδειξαν, πάντως, τη σκληρότητά τους χτυπώντας τον ιδιοκτήτη με ένα αντικείμενο, όταν προσπάθησε να τους πείσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Και αυτό δεν είναι το μόνο, που απασχολεί τους αστυνομικούς.
Βλέπουν στα στοιχεία, που έχουν στη διάθεσή τους, ότι οι ληστές της Νέας Ιωνίας δεν ταιριάζουν με εκείνους της βιομηχανίας αλλαντικών και κάνουν δύο σενάρια: Το Α' να πρόκειται για διαφορετική σπείρα και το Β' να είναι άλλα μέλη της ίδιας συμμορίας.
Το πρώτο σενάριο είναι και το χειρότερο, υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός, καθώς -όπως λέει- εκεί που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν καταφέρει στην ΕΛ.ΑΣ να περιορίσουν τις σκληρές συμμορίες, τώρα βρίσκουν μπροστά τους τουλάχιστον τρεις. Ποια είναι η τρίτη; Πρόκειται για τους ληστές, που άρπαξαν τα χρήματα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πεύκη και πυροβόλησαν εναντίον μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στη Μεταμόρφωση.
Το Β' σενάριο, επίσης δεν είναι καλό, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα έχουν να κάνουν με μία συμμορία, που έχει αρκετά μέλη -και μάλιστα σκληρά- κάτι που κάνει πιο δύσκολη τη σύλληψή τους.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια