Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευρωμπάχαλο για τον δολοφόνο μετανάστη, Στην Ελλάδα δήλωσε Ιρανός και στην Γερμανία Αφγανός

Τελικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Γερμανία είσαι ότι δηλώσεις..,

Αυτό καταδεικνύεται και μάλιστα έκδηλα από το Ευρω-“μπάχαλο” αναδεικνύει η ελληνο-γερμανική κόντρα για το νεαρό μετανάστη 

- Διαφορετικές εθνικότητες είχε δηλώσει ο ίδιος σε Ελλάδα και Γερμανία. Ο ρόλος της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων, η «αβλεψία» της Εισαγγελίας Λάρισας και η «γκάφα» του Βερολίνου.
 
Ένα χαώδες σκηνικό αναφορικά με την ταυτοποίηση, την καταγραφή και την ευχέρεια …αναγνώρισης προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη αναδεικνύει ο ελληνο-γερμανικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση του νεαρού Αφγανού (;).
 
Ο άνδρας που εδώ παρουσιάστηκε ως Ιρανός, στην Γερμανία – δηλώνοντας ακριβώς τα ίδια στοιχεία ταυτότητας – είχε δηλώσει ότι είναι Αφγανός και ως τέτοιος καταγράφηκε στις γερμανικές βάσεις δεδομένων. Εδώ προκύπτει η …πρώτη «μεγάλη τρύπα» του συστήματος, καθώς από τον Ιανουάριο του 2013 η Ελλάδα είχε προωθήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα στοιχεία του στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων Eurodac, καταχωρίζοντας όπως αποκαλύπτει το bloko.gr τον ως Ιρανό.
 
Όμως, προφανώς ουδείς από τις γερμανικές υπηρεσίες ασύλου κατέφυγε στην βάση για να «ελέγξει» τα στοιχεία που τους έδινε ο νεαρός, ζητώντας άδεια παραμονής στην Γερμανία, περίπου 2,5 χρόνια μετά την καταγραφή του από τις ελληνικές αρχές ως Ιρανού, ενώ επισήμως τώρα το Βερολίνο λέει ότι ουδέποτε βρήκε καταχώριση με τέτοια δακτυλικά αποτυπώματα στην Eurodac.
 
Ο Αφγανός ή Ιρανός, που συνελήφθη στη Γερμανία, είχε παλαιότερα φυλακιστεί στην Ελλάδα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας νεαρής στην Κέρκυρα. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και διέφυγε στη Γερμανία, όπου έκανε αίτημα ασύλου ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας και στη συνέχεια δολοφόνησε μια φοιτήτρια Ιατρικής..
Όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο νεαρός «συνελήφθη το 2013 ως ανήλικος, κρατήθηκε σε φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Τιμωρήθηκε με 10 χρόνια κάθειρξης ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσής του. Παρακολούθησε το σχολείο της φυλακής και δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε ευεργετικό υπολογισμό ποινής καθώς συμπλήρωσε 581 ημέρες εργασίας.Εξέτισε τα 2/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015».
Στις ελληνικές αρχές σήμανε συναγερμός όταν δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε βάσει των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, στο πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία Λάρισας, που ήταν αρμόδια, από όπου όμως, παρότι προβλέπεται ρητώς, δεν εκδόθηκε διεθνές ένταλμα για την σύλληψη του.
 
Ο νεαρός έφτασε ως την Γερμανία, όπου ζήτησε άσυλο, χωρίς όμως να εγκριθεί η αίτηση του κι έκτοτε άρχισε να ξετυλίγεται το «σκληρό κουβάρι» της μοίρας για το θύμα του
 
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια