Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς εξιχνίασαν την υπόθεση αρπαγής οι αστυνομικοί της ΥΔΕΖΙ

Μία αλληλουχία γεγονότων και η επιμονή των στελεχών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, έφεραν τη λύση σε υπόθεση αρπαγής από το καλοκαίρι
του 2012. Στις 12 Ιουλίου άγνωστος είχε αρπάξει μία 50χρονη τότε γυναίκα και ζητούσε από το σύζυγό της το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ ως λύτρα, για να την απελευθερώσει.
Ο απαγωγές πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε το θύμα του. Η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να αποδράσει και ο δράστης τότε είχε εξαφανιστεί.

Και κάπου εκεί ξεκινούν οι συμπτώσεις. 

Λίγες ημέρες πριν από την αρπαγή, ένας άγνωστος είχε εισβάλει στο διαμέρισμα της γυναίκας, όταν ήταν ο γιος της και τον είχε ληστέψει. Τα αποτυπώματά του είχαν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό, για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με εκείνα της ληστείας. 

Τα στελέχη της Ασφάλειας ενημερώθηκαν και άνοιξαν πάλι την υπόθεση της αρπαγής. Κοιτάζοντας προσεκτικά τη φωτογραφία του συλληφθέντα, είδαν ότι έμοιαζε με την περιγραφή της γυναίκας για τον απαγωγέα της. Την κάλεσαν και τον αναγνώρισε από τη φωτογραφία, ενώ ταυτοποιήθηκε για ακόμα μία φορά από τα εργαστήρια, με τα ευρήματα από την υπόθεση τής αρπαγής.

Ο άνδρας κρατείται στις Φυλακές Δομοκού για την υπόθεση της διακίνησης των μεταναστών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια