Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν κάποιους αριθμούς;


Η φοβία που έχουμε πολλοί από εμάς για τα αεροπλάνα αν συνδυαστεί και με την προκατάληψη μπορεί τότε να μας οδηγήσει τουλάχιστον σε κατάσταση … νεθρικής κρίσης!

Για το λόγο αυτό φροντίζουμε ώστε όλα τα σημάδια να είναι ευνοϊκά για μία ασφαλή πτήση.

Την αγωνία μας αυτή, φαίνεται πως συμμερίζονται και κάποιες αεροπορικές εταιρίες, που προνοούν, ώστε να μην μείνουν ανικανοποίητοι οι προληπτικοί επιβάτες. Για το λόγο αυτό, συχνά, αποφεύγονται κάποιοι γρουσούζικοι αριθμοί.

Ο αριθμός 13 φέρει τη φήμη ενός γρουσούζικου αριθμού σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Αν, λοιπόν, έχετε αναρωτηθεί γιατί ορισμένες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Continental, η Air France και η Iberia, δεν διαθέτουν σειρά θέσεων με τον αριθμό 13, τώρα ξέρετε πως όντως πρόκειται για μία προσπάθεια αποφυγής της «κακής τύχης»!

Μάλιστα, καθώς οι προλήψεις κάθε πολιτισμού διαφέρουν, έτσι και οι αριθμοί που αποφεύγουν αεροπορικές εταιρίες ποικίλουν. Το νούμερο 4, για παράδειγμα, θεωρείται δυσοίωνο για τους Ιάπωνες, επειδή στη γλώσσα τους ηχεί, όπως η λέξη «θάνατος», ενώ και το 9 στα ιαπωνικά, προφέρεται όπως το «μαρτύριο», γεγονός που τα καθιστά «απαγορευμένα» στα αεροπλάνα!

Αντίθετα, για τους Ιταλούς, ο «κακός» αριθμός είναι το 17. Στη λατινική αρίθμηση το 17 γράφεται ως «VΧΙΙ» και αναγραμματίζεται ως «VIXI», που σημαίνει «υπήρξα, έζησα». Το παράδοξο, όμως, είναι ότι το 17 δεν αποφεύγεται από την Alitalia, αλλά από τη γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa!

Οι προλήψεις, ωστόσο, δεν σταματούν στη σειρά των θέσεων, αλλά και στους αριθμούς των πτήσεων, όπου ο αριθμός 13 συχνά αποφεύγεται!



Πηγή: perierga.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια