Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα;


Αν και προσέχεις πολύ, σε όλους έχει τύχει μετά το ξύρισμα να έχεις ένα πρόσωπο γεμάτο κόκκινα σημάδια και ερεθισμούς.

Οι ερεθισμοί αυτοί δεν καταστρέφουν μόνο ένα καλό ξύρισμα, αλλά και την εμφάνιση σου. Ένα καλό και φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στις γυναίκες. Γιατί, λοιπόν, δε μπορείς να το αποκτήσεις;

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές ώστε να αποφύγεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά.

Τι είναι ο ερεθισμός μετά το ξύρισμα;
Ο ερεθισμός είναι στην ουσία τα μικρά σπυράκια που δημιουργούνται μετά το ξύρισμα, τα οποία μπορούν να κλείσουν τους πόρους του δέρματος. Η πιο ήπια μορφή του περιλαμβάνει την εμφάνιση κόκκινων σημαδιών στο πρόσωπο και στο λαιμό που προκαλούν φαγούρα. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσουν είσφρηση τρίχας.

Πώς να αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα

Προετοίμασε το πρόσωπό σου για ξύρισμα 

Τα μαλακά γένια αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα. Γι’ αυτό προτίμησε να ξυριστείς μετά το μπάνιο σου. Ο ζεστός ατμός μαλακώνει τα μούσια και τα προετοιμάζει κατάλληλα για το ξύρισμα. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις την τεχνική που χρησιμοποιούν στα κουρεία: το τύλιγμα του προσώπου με ζεστή πετσέτα. Πλύνε το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό και μετά τύλιξέ το με μια ζεστή πετσέτα για λίγα λεπτά. Μη βάλεις ποτέ προϊόντα επάνω σε στεγνό δέρμα.

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Η απολέπιση στο πρόσωπο βοηθάει τους θύλακες να σηκωθούν προς τα επάνω, με αποτέλεσμα να κόβονται οι τρίχες πιο εύκολα. Παράλληλα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Χρησιμοποίησε πινέλο ξυρίσματος

Το πινέλο ξυρίσματος δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ο βασιλιάς του ξυρίσματος. Ένα πινέλο για ξύρισμα βοηθάει στην καλύτερη διείσδυση της κρέμας στο δέρμα, άρα θα έχεις καλύτερο και πιο απαλό αποτέλεσμα.

Αγόρασε ένα καλό ξυραφάκι

Υπάρχουν πολλά ξυραφάκια στην αγορά για να επιλέξεις. Κάποιοι προτιμάνε ξυραφάκια με πολλές λεπίδες, ενώ άλλοι επιλέγουν τα πιο κλασικά με τη μία λεπίδα. Η αλήθεια είναι ότι το ξυραφάκι με μία μόνο λεπίδα παρέχει πιο καλό ξύρισμα και σε αναγκάζει να προσέξεις περισσότερο τον τρόπο που ξυρίζεσαι. Ότι και να επιλέξεις, φρόντισε να έχει καθαρές και αιχμηρές λεπίδες για να αποφύγεις την αντίσταση και τους ερεθισμούς.

Βελτίωσε την τεχνική σου στο ξύρισμα 

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τον ερεθισμό είναι να μάθεις να ξυρίζεσαι σωστά. Τα βήματα είναι απλά: 

  • Καθάρισε το ξυραφάκι σου με οινόπνευμα. Τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο ξυραφάκι σου είναι από τις βασικές αιτίες που προκαλούνται ερεθισμοί στο δέρμα. Πριν αρχίσεις να ξυρίζεσαι (αλλά και μόλις τελειώσεις το ξύρισμα), φρόντισε να καθαρίσεις σωστά τις λεπίδες για να τα αποφύγεις. 
  • Μείωσε την πίεση που ασκείς και κάνε πιο μικρά και απαλά κοψίματα. Απλά άφησε το ξυραφάκι να κάνει τη δουλειά του χωρίς να πιέζεις υπερβολικά. 
  • Πολλοί άντρες επιλέγουν να ξυρίζονται κόντρα. Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο αλλά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Ακολούθησε τη φόρα της τρίχας ξεκινώντας από τα πλαϊνά, συνεχίζοντας με το μουστάκι και στο τέλος ξύρισε το πηγούνι. Οι τρίχες που υπάρχουν στο πηγούνι είναι πιο σκληρές και γι’ αυτό καλό θα ήταν να τις αφήσεις τελευταίες για να μαλακώσουν περισσότερο με την κρέμα.
  • Καθάρισε το ξυραφάκι μετά από κάθε κόψιμο. Κάθε φορά που περνάς το ξυραφάκι από το πρόσωπο σου συγκεντρώνει αφρό και τρίχες. Αυτά σε εμποδίζουν να αποκτήσεις το ξύρισμα που επιθυμείς. Ξέπλυνέ το κάτω από ζεστό νερό για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό μετά το ξύρισμα

Μόλις τελειώσεις το ξύρισμα, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό. Το κρύο νερό ανακουφίζει το πρόσωπό σου και αποτρέπει την είσφρηση της τρίχας. Επίσης, το κρύο νερό μειώνει το πρήξιμο των αγγείων και το μάτωμα από τυχόν κοψίματα. Σκούπισε απαλά το πρόσωπο σου με μια πετσέτα. Μην το τρίψεις γιατί αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ευαίσθητο.

Βάλε after-shave ή ενυδατική κρέμα

Αφού τελειώσεις με το ξύρισμα, χρησιμοποίησε ένα after-shave ή μια ενυδατική κρέμα. Πολλοί άντρες ερεθίζονται ακόμη περισσότερο με το after-shave, οπότε μια κρέμα ενυδατική ή μια κρέμα με βάση την αλόη βέρα είναι η ιδανική λύση για εσένα αν θέλεις να μειώσεις τα κόκκινα σημάδια. Επίσης, η κρέμα ενυδατώνει άμεσα το δέρμα και επαναφέρει τη χαμένη του υγρασία.

Στέγνωσε τις λεπίδες από το ξυράφι και το πινέλο ξυρίσματος

Μόλις τελειώσεις το ξύρισμα, στέγνωσε τις λεπίδες από το ξυράφι σου με μια πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο θα το διατηρήσεις καθαρό μέχρι την επόμενη φορά και δε θα χαλάσεις τις λεπίδες. Επίσης, προτίμησε να κρεμάσεις το πινέλο σου για να στεγνώσει καλύτερα και να αποφύγεις να συσσωρεύσει βακτήρια.


Πηγή: the-man.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια