Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι λέει η ΕΛΑΣ για το "κλειδί" της οδού Αστερόπης των τζιχαντιστών

Σε κεντρικό πρόσωπο της έρευνας για την πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών στο Βερολίνο φαίνεται ότι εξελίσσεται ένας 24χρονος Βέλγος με μαροκινή καταγωγή, ο
οποίος εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που νοίκιασε κρησφύγετα σε Παγκράτι και Σεπόλια για τον εγκέφαλο της ματωμένης επίθεσης στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 με 129 νεκρούς.

Ο συγκεκριμένος νεαρός που πιάστηκε πριν από λίγες ώρες κι εξετάζεται από τις γερμανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, εμφανίζεται σήμερα ως το άτομο που  εξασφάλισε -νοικιάζοντας με διαφορετικά από τα δικά του στοιχεία- τα δύο κρησφύγετα, στα οποία αποδεδειγμένα διέμεινε ο μακελάρης του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, καθώς βρέθηκαν dna και αποτυπώματα του κατά την εξερεύνηση των διαμερισμάτων μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής στις 17 Ιανουαρίου 2015.

Ευρωπαϊκές αστυνομίες, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr είχαν υποβάλει ερωτήματα δύο φορές στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, ζητώντας πληροφορίες για οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει την παρουσία του στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική απάντηση ήταν πως άτομο με τα συγκεκριμένα στοιχεία και αποτυπώματα ουδέποτε καταγράφηκε ή απασχόλησε ποτέ στο παρελθόν κάποια διωκτική υπηρεσία.

Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται ότι δεν πέρασε, αν μάλιστα δεχτούμε ως ορθές τις τελευταίες πληροφορίες που τον θέλουν ως ενοικιαστή κρησφύγετων σε Ελλάδα και Τουρκία για λογαριασμό των μαχητών του ISIS. Αν πέρασε, ήρθε ως Ευρωπαίος πολίτης μέσω ζώνης Σένγκεν με βελγικό διαβατήριο και συνεπώς δεν καταγράφηκε και αν επόμενος σταθμός του ήταν η Τουρκία, το αβίαστο συμπέρασμα είναι πως ήρθε στην Ελλάδα και πέρασε στη συνέχεια τα σύνορα προσκομίζοντας πλαστό διαβατήριο.

Όλο αυτό το πλέγμα των πιθανοτήτων αποκαλύπτει ένα εξαιρετικά σαθρό δίκτυο ασφάλειας και άμυνας της ευρωπαϊκής ένωσης στις ασύμμετρες απειλές, εσωτερικού κι εξωτερικού χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα και τον ανοιχτό χώρο της εκμετάλλευσης από τους τζιχαντιστές κάθε μαύρης τρύπας, την οποία σε κάθε πρώτη ευκαιρία μετατρέπουν σε κόκκινο ποτάμι αίματος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια