Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ιστορία του ομίλου ΥΦΑΝΤΗΣ: Από το Μοσχάτο στην Κηφισιά

Tριανταεπτά χρόνια τα αδέλφια Υφαντή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον χώρο της αλλαντοποϊας ενώ το 2004 έκαναν και το πέρασμα στο χώρο των ξενοδοχείων με το Fresh Hotel

 στην Ομόνοια και σχέδια για την αναβίωση του ιστορικού  ξενοδοχείου Πίνδαρος.

Από το Μοσχάτο στην Κηφισιά   

  Tο 1980 τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Δημιούργησαν προϊόντα, τα οποία αγαπηθήκαν από τους καταναλωτές και γρήγορα απέκτησαν φήμη σε όλη την Ελλάδα.
Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής . Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1000 άτομα.
Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική τους επιτυχία. Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης. Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών. Η εταιρεία αποτελείται από το εργοστάσιο παραγωγής και από το ιδιόκτητο κέντρο διανομών στην Αθήνα. Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 50 τόνοι αλλαντικών ημερησίως σε μία βάρδια.

Το Fresh Hotel και τα σχέδια του 2015 για το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το 2015 ο όμιλος αλλαντικών Υφαντής προγραμμάτιζε μια νέα ξενοδοχειακή επένδυση σε διατηρητέο κτίριο που λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς.
Το σχέδιο είχε δρομολογηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας Fresh Ηotel «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αθηναϊκές Διακοπές (Athens Holidays) A.E.» η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Υφαντή.
Το 4 αστέρων Fresh Hotel, πρώτο ξενοδοχειακό εγχείρημα του ομίλου Υφαντή στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται δίπλα στο Πίνδαρος επί της οδού Σοφοκλέους.
Με δυναμικότητα 133 δωματίων λειτούργησε το 2004 έπειτα από την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, παλαιότερα, το ξενοδοχείο Athens Center.

Η εταιρεία στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει κινήσει για την υλοποίηση της επένδυσης εξασφάλισε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού την έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου.

Η μελέτη προβλέπει για το διατηρητέο κτίριο με χρήση ξενοδοχείου 4 αστέρων την αποκατάσταση, ενίσχυση, προσθήκη παταριού και προσθήκη καθ’ ύψος 3 ορόφων (Γ΄-Δ΄-Ε΄).
Η Υπηρεσία έκρινε ότι «οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης στο ευαίσθητο ιστορικό κέντρο της και ως εκ τούτου στην ανάδειξη των μνημείων και αξιόλογων κτιρίων που χωροθετούνται εκεί».

thetoc.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια