Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόλος: Συγκλονίζουν τα δάκρυα άστεγου - Η απίθανη ιστορία πίσω από τη σύλληψή του

Η σύλληψη του άστεγου ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του. Ελάχιστοι γνώριζαν την αλήθεια για τον άνθρωπο που συνήθιζε να κοιμάται σε
παγκάκια της πόλης...

«Τώρα όλα πήραν το δρόμο τους. Όλα πηγαίνουν καλά». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ψυχή του, ο άστεγος του Βόλου, ο οποίος οδηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, μετά από σύλληψή του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ναρκωτικά, για δεύτερη φορά από τα τέλη Νοεμβρίου, έπειτα από την οικειοθελή παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές. Από την προηγούμενη φορά, όταν εμφανίστηκε μπροστά στους αστυνομικούς και ομολόγησε ότι είχε διαρρήξει αυτοκίνητο στη Νέα Ιωνία, έγινε γνωστό ότι προκαλούσε για να κρατηθεί, και να βρει ζέστη και φαγητό. Έξω από το γραφείο του Ανακριτή, με δάκρυα στα μάτια, ο 47χρονος εξηγεί ότι όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο Βόλο. Καθόταν στα καφενεία μέχρι να τον διώξουν. Κοιμόταν στα παγκάκια. Όλο του το βιός ήταν μία κουβέρτα, που την έκλεψαν κι αυτή.

Ο άστεγος, ο οποίος πρόσφατα απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές για να μπει στη φυλακή, πέρασε Χριστούγεννα στα κρατητήρια και, τη Δευτέρα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, απολογήθηκε στην Ανακρίτρια Βόλου. «Ζήτησα από μόνος μου την τελευταία φορά να πάω στη φυλακή για να γίνω καλά, να απεξαρτηθώ και να μη κλαίω. Τους εξήγησα δεν θέλω να κλαίω. Έχω τύψεις. Η Εισαγγελία είπε ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Τώρα «υπάρχει», ανέφερε».

Ο 47χρονος έχει σπίτι σε χωριό, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί να μείνει όμως εκεί. «Δεν υπάρχουν δουλειές. Δεν θέλει κανένας εργάτες. Πώς να μείνω εκεί και να χαλάσω ρεύμα; Ποιος θα πληρώσει;», διερωτάται. «Έμπλεξα από μικρός και μετά δεν έβρισκα δουλειά. Ξέρω πολλά πράγματα να κάνω, αλλά δεν βρίσκεται δουλειά. Ξέρω να φτιάχνω αυτοκίνητα», λέει.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν ζητάει βοήθεια από την Πολιτεία. «Δεν ξέρω πώς να ζητήσω βοήθεια από το κράτος. Ούτε καν τι δικαιούμαι να ζητήσω δεν γνωρίζω», είπε. Από την Αστυνομία δεν έχει παράπονο. Όπως λέει, του φέρθηκαν καλά. «Μέχρι που δεν με έκλεισαν μέσα. Ξαφνιάστηκαν. Εμείς σας πιάνουμε. Και εσύ ήρθες εδώ από μόνος, με ρώτησαν».

Ο 47χρονος είναι μόνος. Η οικογένειά του, οι γονείς του και οι αδερφές του μένουν στη Γερμανία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στην αρχή ήταν καλά. Εδώ και πολλά χρόνια όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. «Τώρα σκόπιμα έκλεβα μέχρι να κάνω τόσα πολλά πράγματα, ώστε να με κλείσουν στη φυλακή. Τους ανάγκασα να με κλείσουν», είπε.

Δυστυχώς δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Τη μοναδική φορά που έκανε αίτηση ήταν πρόσφατα. «Αναγκάστηκα», είπε. «Αν δεν έμπαινα φυλακή θα ερχόταν η σειρά μου». Ο 47χρονος έχει πλέον απελπιστεί από τη ζωή του. Δεν αντέχει άλλο. «Θέλω να βρω δουλειά, να παντρευτώ, να κάνω ένα παιδί. Θέλω ένα παιδάκι δικό μου, όπως έχει όλος ο κόσμος», προσθέτει.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια