Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο μετά από συμπλοκή με την ιταλική αστυνομία

Ο Τυνήσιος ύποπτος Άνις Άμρι για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιταλού υπουργού Εσωτερικών ο οποίος πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά, η αναφορά για το Μιλάνο προερχόταν από το Reuters και στη συνέχεια το ίδιο μετέδωσε και το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε ότι η αστυνομία αντέδρασε σκοτώνοντας τον 'Αμρι την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τις 3, έξω από το Μιλάνο.
   
«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του». "Η  ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις  επόμενες ημέρες  θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο", πρόσθεσε ο υπουργός.
   
«Χάρη στην ενέργειά του,  οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».
   
Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών  δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό. 

Η ανταλλαγή πυροβολισμών του υπόπτου με τις ιταλικές αρχές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο ύποπτος τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα που σκοτώθηκε στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τον Άνις Αμρί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Να σημειωθεί ότι η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου, σύμφωνα με πηγή.

Οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και τις τελευταίες ώρες συνέλαβαν σε ξεχωριστή υπόθεση δύο υπόπτους για σχέδιο επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Όμπερχαουζεν. Πρόκειται για δύο αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο και εκπρόσωπος της αστυνομίας της Έσσης ανέφερε πως «δεν έχει διαπιστωθεί διασύνδεση με τον Αμρί, πέραν του τρομοκρατικού υποβάθρου».



ΒΗΜΑ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια