Συνάντηση ΠΟΑΣΥ με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας

19-12-16Με τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό και έγινε ιδιαίτερη μνεία στο σύστημα επικοινωνιών. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
Με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον πρώην Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας με επικεφαλής τον πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με τα πολιτικά κόμματα.

Τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας ενημερώσαμε για τις εργασίες του 26ου πανελλαδικού μας συνεδρίου και ειδικότερα για τα θέματα αιχμής που μας απασχολούν αυτήν την περίοδο, όπως είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας αναφορικά με την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που υπέστησαν με τα μνημόνια οι ένστολοι έως το 2012.
Κατηγορηματική θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή διατυπώθηκε δια των εκπροσώπων της είναι ότι η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και οποιαδήποτε θεσμοθέτηση νέου ειδικού μισθολογίου πρέπει να είναι σύμφωνη με τα διαλαμβανόμενα στις τελεσίδικες αποφάσεις του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Διαβάστε και τη δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου:
«Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους, καθώς η εγκληματικότητα στη χώρα τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη, κάτι για το οποίο η πολιτεία έχει άμεση ευθύνη. Υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι απαιτείται επανασχεδιασμός της αντιμετώπισης των φαινομένων της ανομίας και της εγκληματικότητας, η ανανέωση του εξοπλισμού της αστυνομίας, και η στήριξη των αστυνομικών, που πολλές φορές γίνονται σάκοι του μποξ. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη, ως αυριανή κυβέρνηση, να χαράξει μια νέα πορεία στο τομέα της δημόσιας τάξης και της προστασίας του πολίτη».