Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γκάφα της γερμανικής αστυνομίας - Συνελήφθη λάθος άτομο


Δεν είναι τελικά ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία λίγη ώρα αφότου το απόγευμα της Δευτέρας ένα φορτηγό
έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48.



Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην αγορά, όμως σήμερα το μεσημέρι αποδείχθηκε πως δεν ήταν εκείνος ο δράστης, ενώ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνούνταν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Πηγή από την γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως «ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση»!

Ο 23χρονος Πακιστανός, που ονομάζεται Naved B και γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993, έφτασε στην Γερμανία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, διαμέσου της Βαλκανικής Οδού, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες τον έχουν καταγράψει ως πρόσφυγα στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η "Tagesspiegel" αναφέρει ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές, αλλά δεν υπήρχε σε καμία λίστα ύποπτων τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου διαμένουν περίπου 5.000 μετανάστες και είναι σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση - σκούπα των γερμανικών αρχών.

Επισημαίνεται ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση προς το παρόν, αν και ιδίως αμερικανικά μέσα ανέφεραν από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο φορτηγό εντοπίστηκε νεκρός από πυροβολισμό ένας άντρας πολωνικής καταγωγής, στην θέση του συνοδηγού. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές πρόκειται για τον «νόμιμο» οδηγό του οχήματος, έναν 37χρονο Πολωνό, που πιθανότατα έπεσε θύμα του δράστη. Ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό δήλωσε πως ο εν λόγω οδηγός επρόκειτο να βρίσκεται στο Βερολίνο το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να παραδώσει φορτίο χάλυβα και πως είχε χάσει τα ίχνη του από τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος, ενώ τελικά η πορεία του ανακόπηκε από ένα δέντρο. Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων και να παρασύρει δεκάδες άτομα πριν ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και πριν αρχίσει την πορεία θανάτου είχε σβήσει τα φώτα του φορτηγού.

πηγή: Πρώτο Θέμα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια