"Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ας σκεπάσουν τις ρακένδυτες στολές μας"

Απλώνουν τις φτερούγες τους να σκεπάσουν τις ρακένδυτες πυροσβεστικές στολές των πυρομαχητών, τα γερασμένα πυροσβεστικά οχήματα και τα
υπέργηρα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Είναι ασπίδα στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις που ο Πυροσβέστης κινείται στο όριο που χωρίζει τη ζωή από την απώλειά της.

Είναι η ελπίδα όταν η μάχη κινδυνεύει να χαθεί από τις ελλείψεις και την ένδεια. Είναι η υπερβατική ενίσχυσή μας απέναντι στους διεστραμμένους εκ δόλου εμπρηστές και στους ανευ εγκεφάλου εξ αμελείας εμπρηστές. Είναι η προστασία μας εκεί που η Πολιτεία μας αφήνει απροστάτευτους. Υπέρτεροι φανέντες, φλογός φθειρομένης, εκ φλογοφόρων κινδύνων και θλίψεων, Άγιοι Παίδες λυτρώσασθε την ζωήν ημών.

Χρόνια πολλά.

Κείμενο του Γιάννη Σταμούλη, προέδρου της ΕΑΠΣΟι Τρεις Παίδες εν Καμίνω

Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β' τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.
Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.
Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.
 .