Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε ΜΑΤ και ΥΜΕΤ ο Χαρακόπουλος

Λεωφορεία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (Υ.ΜΕ.Τ.) και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) επισκέφθηκε o αρμόδιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Προστασίας
του Πολίτη, όπου συνομίλησε με αστυνομικούς των διμοιριών.
 Μετά τις συναντήσεις ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι συνθήκες στις οποίες οι άνδρες της Υ.ΜΕ.Τ. και της Υ.Α.Τ. καλούνται να επιτελέσουν με αυταπάρνηση το καθήκον που τους ανέθεσε η πατρίδα είναι πραγματικά αντίξοες. Η σωματική τους ακεραιότητα κινδυνεύει διαρκώς από τη δράση των “γνωστών-αγνώστων”, κουκουλοφόρων ή μη. Κι ενώ όλοι αυτοί επιδίδονται μονίμως σε πράξεις ωμής βίας, εκδηλώνοντας αντικοινωνικά ή και δολοφονικά ένστικτα, η πολιτεία τούς αντιμετωπίζει με αδιανόητη απάθεια, διατηρώντας τη θέση του παρατηρητή.
Δυστυχώς, ως κοινωνία, για πάρα πολλά χρόνια, έχουμε εθιστεί σε αυτές τις ζοφερές εικόνες, με τις πυρπολήσεις, τις καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την κατάλυση της τάξης σε ολόκληρες περιοχές. Και σε αυτό το σκηνικό οι άνδρες της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ ουσιαστικά καλούνται να διαδραματίσουν το ρόλο του στόχου, σε μια επαναλαμβανόμενη θλιβερή εθιμοτυπία.
Γι’ αυτό και η επίσκεψή μας σε “λεωφορεία των ΜΑΤ” έχει πρωτίστως συμβολική σημασία. Κράτος χωρίς όργανα επιβολής του νόμου και της τάξης δεν μπορεί να υπάρξει. Πιστεύω ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ευνομία στο τόπο μας, κάτι που αποτελεί, άλλωστε, καθολικό αίτημα και απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια