Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέθανε χθες ο Τζορτζ Μάικλ - Αδιευκρίνιστα παραμένουν ακόμη τα αίτια του θανάτου του


Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του σπουδαίου μουσικού της ποπ, Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για καρδιακά προβλήματα που οδήγησαν στο μοιραίο.

«Αυτή τη στιγμή ο θάνατος χαρακτηρίζεται ως ανεξήγητος αλλά όχι ύποπτος. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά από την ιατροδικαστική έρευνα. Δεν θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις από την Αστυνομία, ως τότε» ανέφερε ανακοίνωση της Αστυνομίας του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο 53χρονος τραγουδιστής «πέθανε ήσυχα στο σπίτι του» από καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ ο βρετανικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα μερικές από τις τελευταίες φωτογραφίες του που τον δείχνουν υπέρβαρο.

«Είμαι σε σοκ, έχασαν έναν αγαπημένο φίλο, την πιο ευγενική και γενναιόδωρη ψυχή και έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους φανς του» έγραψε ο Έλτον Τζον στο Instagram, ανεβάζοντας μια φωτογραφία που ήταν μαζί.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μάικλ

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου (Georgios Kyriacos Panayiotou, 25 Ιουνίου 1963), περισσότερο γνωστός ως Τζορτζ Μάικλ, ήταν τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990. Είχε χαρακτηριστεί σόουλ τραγουδιστής, αν και το έργο του είναι πιο κοντά στη ποπ. Κατάφερε να πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο πατέρας του ήταν κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του αγγλίδα χορεύτρια.


Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος, το Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στο ΗΒ το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.

Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid το οποίο τραγούδησε το Do They Know It's Christmas?. Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986. Από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα.

Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Μάικλ έχει επτά «νούμερο 1» τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και οκτώ «νούμερο 1» τραγούδια στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.

Είχε κερδίσει πολυάριθμα μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι.

Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Το 1998, ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του -στις 7 Απριλίου- για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες.

Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών (κατηγορίας C).

Στις 24 Αυγούστου 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και στις 14 Σεπτεμβρίου καταδικάστηκε σε οκτώ εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης.


Ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 με την ονομασία 25 Live tour.

Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: nooz.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια