Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγνοείται η τύχη του έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία, μια σκοτεινή υπόθεση την οποία ερευνά επισήμως η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οπως αναφέρουν τα μέσα
ενημέρωσης της χώρας, επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων της Ελληνικής Πρεσβείας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ο 59χρονος διπλωμάτης Κυριάκος Αμοιρίδης δεν έχει δώσει σημεία ζωής, εδώ και τρία 24ωρα, ενώ βρισκόταν σε άδεια στο Ρίο Ντε Τζανέιρο μαζί με την σύζυγό του. Μάλιστα η σύζυγός του ήταν αυτή που πρώτη ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, η σύζυγος του Αμοιρίδη δήλωσε στην αστυνομία ότι ο διπλωμάτης βγήκε για λίγο από το σπίτι στο οποίο διέμεναν και έκτοτε δεν έδωσε σημαία ζωής.
Η άδεια του έλληνα αξιωματούχου λήγει στις 9 Ιανουαρίου.
Εργαζόμενος στην πρεσβεία δήλωσε ότι η τελευταία επικοινωνία με τον κ. Αμοιρίδη έγινε στις 26 Δεκεμβρίου με γραπτό μήνυμα μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι ο άνθρωπος που απάντησε στο μήνυμα ήταν ο ίδιος ο έλληνας αξιωματούχος.
Ο Αμοιρίδης τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο οποίο ήταν πρόξενος της Ελλάδας από το 2001 έως το 2004. Ανέλαβε τα καθήκοντα του πρεσβευτή της χώρας μας στη Μπραζίλια τον περασμένο Ιανουάριο και συνήθιζε να περνά τακτικά λίγες μέρες ξεκούρασης στο Ρίο.  

thetoc.gr

σημείωση bloko.gr: Ο Αμοιρίδης ήταν ο τελευταίος επιτετραμένος στην Ελληνική Πρεσβεία της Λιβύης και ουσιαστικά ο άνθρωπος, που έκλεισε την πόρτα μετά τα έκτροπα.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια