Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Πόσες θερμίδες περιέχουν;


Ήδη μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Μια γιορτή που προσφέρει χαρά, λάμψη, αλλά και πολλές λιχουδιές!

Μια περίοδος ιδανική για ατασθαλίες, μια και οι γευστικοί πειρασμοί είναι πάρα πολλοί. Φυσικά κανείς μας δεν γίνεται να αντισταθεί στα γλυκά, θα ήταν, όμως, καλύτερο να έχουμε κατά νου πόσες θερμίδες περιέχει το καθένα από αυτά τα γλυκίσματα. Μήπως διαβάζοντας τον αριθμό θερμίδων που περιέχουν, περιοριστούμε σε μικρότερες ποσότητες;

Μελομακάρονα


Ανά τεμάχιο μας χαρίζει 170-220 (αναλόγως μεγέθους). Από όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αποτελεί το πιο υγιές, καθώς είναι άριστη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Το ελαιόλαδο και το μέλι είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία μας.

Κουραμπιέδες


Προσδίδει 190-260 θερμίδες ανά τεμάχιο. Αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο γλύκισμα, αφού δεν ξέρουμε κατά πόσο αποτελεί μια καλή επιλογή γλυκού. Από τη μια περιέχει αμύγδαλα, τα οποία είναι μια άριστη τροφή, όμως από την άλλη, είναι άφθονα σε βούτυρο, το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών.

Δίπλες


Μια δίπλα περιέχει περίπου 180-240 θερμίδες (αναλόγως μεγέθους). Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της είναι ότι είναι τηγανισμένες. Αυτό αρκεί για να την κατατάξουμε στα ανθυγιεινά. Από την άλλη όμως περιέχει μέλι, το οποίο είναι φημισμένο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Βασιλόπιτα


Ένα μεσαίο κομμάτι περιέχει 400-500 περίπου θερμίδες. Δεν το λες και το πιο διαιτητικό γλυκό, καθώς περιέχει αρκετή ποσότητα βουτύρου και αυγών. Ευτυχώς που την κόβουμε μια φορά το χρόνο!Πηγή: queen.gr