Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η "βαρέλα" της Τροχαίας βγήκε και φέτος στο...Μειντάνι


Αναβίωσε κι εφέτος το έθιμο της «βαρέλας», όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, με την τροχονόμο να ρυθμίζει με τη σφυρίχτρα της και τις οδηγίες των χεριών της την κυκλοφορία στο 


κέντρο του  Ηρακλείου, το «Μεϊντάνι», θυμίζοντας τον παλιό παραδοσιακό τρόπο που αρκετοί Ηρακλειώτες αναπόλησαν με νοσταλγία, ενώ οι νεότεροι «έζησαν» για λίγο παλιές εποχές. 
Όπως το έθιμο θέλει- και παρά το τσουχτερό κρύο και τη συνεχή βροχή στον «σταυρό» της πόλης, στη συμβολή της Λεωφόρου Δικαιοσύνης με την οδό 1821 και την «25ης Αυγούστου», στήθηκε η «βαρέλα», όπου στο παρελθόν ο γαντοφορεμένος τροχονόμος ρύθμιζε σε καθημερινή βάση την κυκλοφορία των λιγοστών οχημάτων.
Κρήτη - Ηράκλειο - έθιμο της «βαρέλας»  
Πλέον στο Ηράκλειο η «βαρέλα» της Τροχαίας στήνεται μια φορά το χρόνο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για ένα ευτυχισμένο και χαρούμενο νέο χρόνο και αναίμακτες γιορτές. 
Οι τροχονόμοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και αλκοολόμετρα στους οδηγούς, και έδωσαν ευχές για μια αναίμακτη νέα χρονιά.

Κρήτη - Ηράκλειο - έθιμο της «βαρέλας»  
Στην εκδήλωση ως είθισται το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειαρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας που αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές.

antenna.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια