Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ - Επιχείρηση του ΤΕΕΜ στο υπουργείο Εργασίας - Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας

Για δυόμιση ώρες τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσπαθούσαν να απενεργοποιήσουν τον Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό, που άγνωστοι είχαν
αφήσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο ο άγνωστος ενημέρωσε για την τοποθέτηση βόμβας και έδωσε χρονικό όριο σαράντα λεπτών για την εκκένωση της περιοχής.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους, ενώ ο σκοπός του κτηρίου υπέδειξε στους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ ένα σακίδιο πλάτης που ήταν στο πεζοδρόμιο της Σταδίου, μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, αλλά πιο κοντά προς τον δρόμο.
Τα εξειδικευμένα στελέχη του ΤΕΕΜ χρησμοποίησαν το ρομπότ, "χτύπησαν" το σακίδιο, αλλά δεν άνοιξε με την πρώτη. 'Έτσι αναγκάστηκαν με τις δαγκάνες του ρομπότ και με χειρουργικές κινήσεις να ανοίξουν το σακίδιο και τελικά να προχωρήσουν σε άλλες δύο ενέργειες μέχρι να καταφέρουν να διασπάσουν τον ΑΕΜ και τελικά να αποσοβήσουν τον κίνδυνο.
Τα υπολείμματα του μηχανισμού θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια , ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήδη έχουν ξεκινήσει τις έρευνές τους, στην προσπάθειά τους να βρουν τουλάχιστον τον μεταφορέα της βόμβας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια