Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελεγκτήριο Δαπανών Λ.Σ : "Να μην αναβιώσουν δυσάρεστες μνήμες για την τσέπη των στελεχών"

Επιστολή της ΠΟΕΠΛΣ προς τον Αρχηγό Λ.Σ:

Κύριε Αρχηγέ εκφράζοντας την αγωνία μας για το πόσο έτοιμοι θα είμαστε ως Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τη μία να στελεχώσουμε και από την άλλη να λειτουργήσουμε χωρίς καθυστερήσεις το Ελεγκτήριο Δαπανών όπως αυτό προβλέπεται και για το δικό μας Υπουργείο μετά την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την Υ.Δ.Ε. στη Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης (Δ.Ο.Δ) από 1/1/2017,σας καταθέτουμε τους προβληματισμούς μας ως κάτωθι:
  • Διαπιστώνεται ότι η στελέχωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης (Δ.Ο.Δ) με στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ δεν έχει προγραμματιστεί σε επίπεδα που θα απαιτηθούν από 1-1-2017.

  • Παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε, εδώ και μήνες, διαταγή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στελεχών που έχουν τα ανάλογα προσόντα, με αρκετό αριθμό ενδιαφερόμενων συναδέλφων, μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία κίνησης μετάθεσης αυτών ούτε καν απόσπασής τους προκειμένου να εκπαιδευτούν και να στελεχώσουν την Δ.Ο.Δ.

  • Σημαντική παράμετρος και η έλλειψη Οικονομικών Αξιωματικών προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης, καθώς θα απαιτηθεί ειδική κατάρτιση και γνώση επί του οικονομικού αντικείμενου.

  • Σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία στελέχωσης και άμεσης λειτουργίας από 1/1/17 της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και με δεδομένο την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την Υ.Δ.Ε θα παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα στην ενταλματοποίηση κάθε δαπάνης (οδοιπορικά, ιατροφαρμακευτικά, επιδόματα σκύλων, λοιπές προμήθειες για Λιμενικές Αρχές, πλωτά-χερσαί μέσα κ.α.).
Προκειμένου, λοιπόν, να μην αναβιώσουν δυσάρεστες μνήμες του παρελθόντος, όπου  τα στελέχη του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. επί μεγάλο χρονικό διάστημα κατέβαλαν από την τσέπη τους τα έξοδα, των οδοιπορικών εξόδων, για τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, την διατροφή των σκύλων αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και για τη συντήρηση σκαφών και οχημάτων, σας καλούμε στη λήψη πρωτοβουλιών για την άμεση στελέχωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης (Δ.Ο.Δ) και σε κάθε ενέργεια που πιθανώς θα απαιτηθεί προκειμένου να μη γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων.
Θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και για το λόγο αυτό κάθε μέρα που απομένει  μέχρι και το τέλος του έτους κρίνεται σημαντική.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης LinkedIn Pinterest

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια