Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι απάντησε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το «ναρκογκέτο» της Ροτόντας

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει προ μηνός ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς αναφορικά με την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροτόντας απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ειδικότερα για τη συγκεκριμένη περιοχή «έχει εκπονηθεί ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός» με τις αστυνομικές αρχές να δραστηριοποιούνται «σε καθημερινή βάση, με τη διενέργεια πεζών και εποχούμενων περιπολιών καθώς και συστηματικών ελέγχων, με σκοπό τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες». Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Τόσκα «προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της διακίνησης, κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιούνται ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις βασικής στόχευσης και αυξημένης συχνότητας».

Για το κρίσιμο δε, ζήτημα της υποστελέχωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Υπουργός επιμένει πως «τοποθετήθηκε, εντός του έτους, …αξιόλογος αριθμός προσωπικού διαφόρων βαθμών». 

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς επισημαίνει τα εξής: «Χαίρομαι γιατί μετά και τη δική μου παρέμβαση, πληροφορούμαι πως έχουν αυξηθεί οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πολύπαθη πλατεία και πως επιστρέφει, σταδιακά, η τάξη. Έχω επανειλημμένα δηλώσει πως οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.  Όταν όμως ο Υπουργός πιστεύει πως είναι ¨αξιόλογος¨ ο αριθμός των αστυνομικών που τοποθετήθηκαν στη ΓΑΔΘ, αγνοώντας ή, ακόμη χειρότερα, αδιαφορώντας για τη νέα πραγματικότητα,  τις αυξημένες απαιτήσεις αστυνομικής φύλαξης στο νομό των 11 hot spots, έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν γραφικούς επαρχιώτες.

Τέλος, ας μη ξεχνά ο κύριος Υπουργός, πως αν οι 24, συνολικά, αστυνομικοί που μετακινήθηκαν στη φύλαξη του Πρωθυπουργικού Γραφείου από μάχιμες υπηρεσίες παρέμεναν στις θέσεις τους, μπορεί η κατάσταση στη Ροτόντα και ευρύτερα στο κέντρο της πόλης να ήταν κάπως καλύτερη…».



thessnews.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια