Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έναν Τυνήσιο αναζητά η γερμανική αστυνομία για το μακελειό στο Βερολίνο

Η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του
Βερολίνου το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρουν σήμερα αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.
Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις "με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο", σύμφωνα με την Bild.
Η ταυτότητα αναφέρει το όνομα Ανίς Α. και ημερομηνία γέννησης το 1992.
Βερολίνο - νταλίκα - τρομοκρατικό χτύπημα - ύποπτος - Τυνήσιος
Το έγγραφο αυτό είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί.
Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.
Ο Τυνήσιος ήταν σε επαφή με το δίκτυο ενός εξέχοντα ιδεολόγου του ισλαμισμού γνωστού ως Αμπού Ουαλάα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται πηγή, πρόσθεσε πως ο Τυνήσιος είχε ζητήσει άσυλο και είχε λάβει άδεια παραμονής. Είχε βγει στην παρανομία αυτό τον μήνα, πρόσθεσε η εφημερίδα. 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι αναζητείται ένας νέος ύποπτος για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στην επίθεση με φορτηγό εναντίον πλήθους ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, μετά τις σχετικές πληροφορίες που μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ της χώρας. «Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητάμε αυτόν τον ύποπτο» δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη». Εξάλλου, η γερμανική αστυνομία κάνει έρευνες σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη δυτική Γερμανία, όπου ο Τυνήσιος που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο, πιστεύεται πως διέμενε, έγραψε σήμερα μια εφημερίδα. Η Rheinische Post έγραψε ότι το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων βρίσκεται στην πόλη Έμεριχ, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης της Κολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.
Ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδεχομένως να οπλοφορεί. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν είχε συνεργούς. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης το γερμανικό κανάλι rbb μετέδωσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο ύποπτο νωρίς το πρωί, όμως αργότερα τον άφησε ελεύθερο. Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία άφησε ελεύθερο και τον πρώτο συλληφθέντα, έναν Πακιστανό, και προειδοποίησε πως ο δράστης διαφεύγει και μπορεί να είναι οπλισμένος.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΦΟΡΤΗΓΟ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις περίπου 200 μαρτυρίες πολιτών από τον τόπο της επίθεσης προσπαθώντας να ρίξει φως στην ταυτότητα των υπαίτιων, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η «τρελή» πορεία του φορτηγού μέσα στην πόλη επί μισή ώρα πέρασε απαρατήρητη από την Αστυνομία. Επικρίσεις υπάρχουν και για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκαν εμπόδια γύρω από τις αγορές μετά την εμπειρία της Νίκαιας και παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα.
Οχυρώνεται η Γερμανία για τον ISIS
Έπειτα από την ανάληψη της ευθύνης του χτυπήματος από τον ISIS, ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι εξετάζονται διάφορα στοιχεία.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι οι ερευνητές εξετάζουν διάφορα στοιχεία.
«Μόλις ενημερωθήκαμε για την φερόμενη ανάληψη ευθύνης από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια συμμορία τρομοκρατών» είπε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD και συμπλήρωσε ότι, «υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οι ερευνητές εξετάζουν αυτή τη στιγμή», τονίζοντας ότι, «κανείς δεν θα σταματήσει ωσότου ο δράστης ή οι δράστες συλληφθούν».
AP - Γερμανία - Χριστουγεννιάτικες αγορές - χτίσιμο - περίφραξη
Μετά από αυτό, οι γερμανικές Αρχές λαμβάνουν μέτρα προστασίας ανάλογα με συνθήκες πολέμου.
AP - Γερμανία - Χριστουγεννιάτικες αγορές - χτίσιμο - περίφραξη
AP - Γερμανία - Χριστουγεννιάτικες αγορές - χτίσιμο - περίφραξη
Στο Μόναχο το Theresienwiese έχει περιφραχθεί με αγκαθωτό συρματόπλεγμα, το Κασέλ τσιμεντένια μπλοκ έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, με σκοπό να εμποδίσουν οχήματα ή φορτηγά που ενδεχομένως να πλησιάσουν σε εμπορικούς πεζόδρομους. Στη Νυρεμβέργη έχουν αποκλειστεί, επίσης, με οδοφράγματα και περιπολικά την χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindlesmarkt.
AP - Γερμανία - Χριστουγεννιάτικες αγορές - χτίσιμο - περίφραξη
AP - Γερμανία - Χριστουγεννιάτικες αγορές - χτίσιμο - περίφραξη
AP - Γερμανία - Χριστουγεννιάτικες αγορές - χτίσιμο - περίφραξη
«Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι είμαστε σε πόλεμο αν και μερικοί άνθρωποι, που βλέπουν πάντα μόνον το καλό, δεν θέλουν να το δουν αυτό», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης Κλάους Μπουϊγιόν και πρόσθεσε ότι, «όπου το κρίνουμε αναγκαίο θα χρησιμοποιήσουμε και όπλα, δηλαδή αυτόματα, καραμπίνες και πιστόλια», είπε συμπληρώνοντας ότι, η αστυνομική παρουσία θα ενισχυθεί στις χριστουγεννιάτικες αγορές.

antenna.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια