Σε συνεχή άνοδο η αξία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin – Η τιμή του έφτασε τα 875 δολάρια!


Στην υψηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο του 2014 έφτασε η αξία του bitcoin, του οποίου η τιμή άγγιξε τα 875 δολάρια στο ανταλλακτήριο Bitstamp.

Παράλληλα, η συνολική αξία όλων των bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία σημείωσε επίσης ρεκόρ ξεπερνώντας τα 14 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς το διαδικτυακό, ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο 5%, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο επίπεδο αξίας του μέσα σε τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως στην αρχή του έτους βρισκόταν στα 435 δολάρια και πολλοί ειδικοί συνδέουν την άνοδό του με τη σταδιακή πτώση του κινεζικού γουάν, που έπεσε περίπου 7% μέσα στο έτος.

Τα δεδομένα δείχνουν πως η πλειονότητα του trading σε bitcoins γίνεται στην Κίνα, οπότε οποιαδήποτε άνοδος στη ζήτηση εκεί τείνει να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην τιμή.

Το bitcoin είναι ένα διαδικτυακό «cryptocurrency», που επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων ανά τον κόσμο γρήγορα και ανώνυμα, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη κάποιας κεντρικής αρχής. Αυτό το καθιστά ελκυστικό σε όσους θέλουν να «ξεγλιστρούν» από μηχανισμούς κεφαλαιακών ελέγχων όπως στην Κίνα.

Ωστόσο, το ψηφιακό νόμισμα απέχει ακόμα από το υψηλό που είχε επιτύχει στα τέλη του 2013, όταν είχε φτάσει τα 1.163 δολάρια στο Bitstamp. Αλλά επειδή επιπλέον bitcoins συνεχίζουν να εισέρχονται στο σύστημα (σε ρυθμό 12,5 ανά 10 λεπτά) η συνολική του αξία (market cap) ξεπέρασε το όριο του 2013, γύρω στα 14,01 δισ. δολάρια. Αυτό φέρνει την αξία του περίπου στο επίπεδο μιας μέσης εταιρείας του FTSE 100.



Πηγή: huffingtonpost.gr