Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καμικάζι 7 ή 8 ετών σκόρπισαν το θάνατο στη Νιγηρία

Δύο κορίτσια ηλικίας μόλις 7 ή 8 ετών ήταν οι καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν σε πολυσύχναστη αγορά στη βορειοανατολική Νιγηρία με
αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τουλάχιστον 17 να τραυματιστούν, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο Abdulkarim Jabo, μέλος της πολιτοφυλακής της Νιγηρίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τα δύο κορίτσια δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη:
«Πέρασαν από μπροστά μου χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ίχνος συναισθήματος. Προσπάθησα να τους μιλήσω αλλά δεν μου απάντησαν. Νόμιζα ότι έψαχνα την μητέρα τους. Στη συνέχεια ένα από τα κορίτσια κατευθύνθηκε προς τους πωλητές πουλερικών και πυροδότησε την ζώνη με τα εκρηκτικά. Και τα δύο κορίτσια ήταν 7 ή 8 ετών».
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης ωστόσο η Μπόκο Χαράμ έχει εξαπολύσει παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν. Επιπλέον, θεωρείται μία από τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο και υπεύθυνη για τουλάχιστον 5.478 θανάτους το 2015. Σύμφωνα μάλιστα με την UNICEF η Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια παιδιά.


ΕΘΝΟΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια