Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γερμανία: Ξεσπιτώνονται 54.000 άνθρωποι επειδή βρέθηκε βόμβα του Β' Παγκοσμίου -Εκκένωση της πόλης [εικόνες]

Χριστούγεννα στον δρόμο κάνουν περίπου 54.000 κάτοικοι του Αουγκσμπουργκ.

Η πόλη στη νότια Γερμανία εκκενώνεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά
από τον εντοπισμό βρετανικής βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η βόμβα, που ζυγίζει 1,8 τόνους, βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια έργων στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές αμέσως καθόρισαν μία περίμετρο ασφαλείας 1.500 μ., ενώ η βόμβα θα εξουδετερωθεί σήμερα.



Στην επιχείρηση για την εκκένωση της περιοχής μετέχουν περίπου 900 αστυνομικοί, ενώ ο δήμαρχος του Αουγκσμπουργκ, με βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, ζήτησε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τα σπίτια τους, για λόγους ασφαλείας. «Ο καθένας να ελέγξει αν οι συγγενείς του, οι γονείς, οι φίλοι του, βρήκαν κατάλυμα έξω από τη ζώνη ασφαλείας. Να προσέχετε ο ένας τον άλλον», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κουρτ Γκριμπλ.

Προσωρινά καταφύγια έχουν οργανωθεί σε σχολεία της περιοχής, ιδίως για ηλικιωμένα άτομα που δεν έχουν συγγενείς ή φίλους για να τους φιλοξενήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι έχουν περάσει δεκαετίες από το τέλος του πολέμου, στη Γερμανία ακόμη εντοπίζονται βόμβες από εκείνη την περίοδο, οι οποίες δεν έχουν εκραγεί. Μάλιστα, μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 3.000 βόμβες.












iefimerida.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια