Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην κατασκευή του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο δαπανώντας 36 δις δολάρια προχωρά το Ντουμπάι


Έτοιμο να δαπανήσει 36 δις δολάρια για την κατασκευή του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο εμφανίζεται το Ντουμπάι.

Το έργο θα έχει δυναμικότητα άνω των 220 εκατ. επιβατών και 16 εκατ. τόνων φορτίου το χρόνο και θα είναι το δεύτερο στο Εμιράτο που θα αντλήσει μεγάλο μέρος του ποσού μέσω δανεισμού.

Σύμφωνα με στελέχη που εμπλέκονται στην κατασκευή, μόνο για την πρώτη φάση του έργου, το οποίο θα διαρκέσει 12 έτη, θα απαιτηθεί χρηματοδότηση τουλάχιστον 3 δις δολαρίων, ενώ το έργο θα αναπτυχθεί στο Dubai World Central κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται το υφιστάμενο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum.

Το δάνειο βασίζεται σε φόρμουλα, η οποία συνδέεται με τον αριθμό των επιβατών στα δύο αεροδρόμια της χώρας και για τη λήψη του θα συσταθεί εταιρεία ειδικού σκοπού. Εκτός της λήψης του δανείου, η ίδια εταιρεία θα ασχοληθεί και με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την επένδυση. Παράλληλα θα αυξηθεί και η δυναμικότητα του σημερινού αεροδρομίου Al Maktoum του Ντουμπάι, προκειμένου έως το 2025 να μπορεί να εξυπηρετεί 146 εκατ. επιβάτες ετησίως, έναντι 78 εκατ. το 2015.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι αναμένεται να γίνει εντός της προσεχούς δεκαετίας το πιο πολυσύχναστο στο κόσμο, ξεπερνώντας του Πεκίνου και της Ατλάντας χάρη και στη δυναμική ανάπτυξη της Emirates Airline, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο επικεφαλής του Πολ Γκρίφιθς. Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη του Λονδίνου, αναμένεται να φτάσει φέτος τα 83 εκατ. επιβάτες.


Πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια