Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι 300 αναρχικοί που «καίνε» την Αθήνα

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι «συντονιστές» της πλατείας, η «ασυδοσία των αναρχικών» και οι… σουρεαλιστικές αναρτήσεις των αντιεξουσιαστών για τα Χριστούγεννα
«Οι εμπρηστικές επιθέσεις στα τρόλεϊ ή σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αλλού προέρχονται από περίπου 300 αντιεξουσιαστές που ανήκουν σε έξι ή επτά διαφορετικές ομάδες. Εχουμε
μία σχετική γνώση για τη σύνθεση και τη δομή τους. Ρόλο συντονιστή, κυρίως ομάδων που εδρεύουν στην πλατεία Εξαρχείων, παίζουν παλιός ύποπτος για συμμετοχή στους "Πυρήνες" και συγγενής αντιεξουσιαστή που έχει κατηγορηθεί για ληστείες. Εχουμε διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους αναρχικούς είναι και παιδιά 11-12 ετών. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει αποκτήσει πλέον την αίσθηση της πλήρους ελευθερίας δράσης και του απόλυτα ακαταδίωκτου, κυρίως πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, στη λιγότερο πιο ασφαλή πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Δεν είναι μόνο οι δεκάδες επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην κόβουν οι πολίτες εισιτήριο, κάτι που δεν συμβαίνει δηλαδή πουθενά στον κόσμο. Ομάδες αντιεξουσιαστών υποκαθιστούν την αστυνομία στα Εξάρχεια προχωρώντας σε ελέγχους πολιτών, ανακρίσεις καταμεσής του δρόμου και ξυλοδαρμούς. Εχουν συστήσει μία πολιτοφυλακή με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 ατόμων που επιδεικνύει όπλα, απειλεί με δολοφονίες ποινικούς της περιοχής και παρουσιάζονται ως κράτος εν κράτει. Παρουσιάζονται περίπου 20 καταλήψεις κτιρίων από αναρχικούς που αφήνονται χωρίς έλεγχο, παρότι υπάρχουν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες».

«Σουρεαλισμός» και Β' Εθνική
Αυτό ανέφερε μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τις νέες εμπρηστικές επιθέσεις από ομάδες αναρχικών σε τρόλεϊ, σε σταθμούς των ΗΣΑΠ, όπως και άλλες έκνομες ενέργειες που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα. Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά: «Και όλα αυτά ενώ πρόσφατα υπήρξε η δημοσιοποίηση της δηλητηρίασης δεκάδων αναψυκτικών και τροφίμων, στη συνέχεια ίδιας ακριβώς ενέργειας των αναρχικών της FAI - συνεργάζονταν με τους "Πυρήνες" πριν από τρία χρόνια. Είναι ενδεικτικό του ανεξέλεγκτου, της υπερβολής και του... σουρεαλισμού ότι αντιεξουσιαστές έχουν προχωρήσει σε αναλήψεις ευθυνών για καψίματα χριστουγεννιάτικων δέντρων με αναφορά το ότι ο Δεκέμβριος είναι για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όχι για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, μέχρι επιθέσεις σε κρεοπωλεία. Και από προσκλητήρια για επιθέσεις σε "σεκιουριτάδες στα γήπεδα" μέχρι και σε αναρτήσεις για τις επιλογές ποδοσφαιρικών παραγόντων να αποχωρούν από σωματεία (σ.σ. όπως αυτό της Σπάρτης), λες και αυτό είναι θέμα της αναρχίας!
Γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, ξέρουμε πολλούς πρωταγωνιστές πρόσφατων ενεργειών, επιχειρούμε να προσδιορίσουμε την πλήρη δράση του αντιεξουσιαστικού χώρου, όμως αμφιβάλλουμε αν τελικώς υπάρξει η βούληση να υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες. Και ασφαλώς φοβόμαστε ότι κατάσταση θα επιδεινωθεί με το δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη και δικαστικές διαδικασίες σε βάρος ενόπλων αναρχικών».

Ορμητήριο επιθέσεων
Τα «ασύδοτα Εξάρχεια» αποτελούν κορυφαίο θέμα για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις αρχές ασφαλείας, χωρίς όμως να λαμβάνεται κατ' ουσίαν κανένα αποτρεπτικό μέτρο. Η πλατεία Εξαρχείων και τα πέριξ έχουν μετατραπεί πλέον σε «πλήρως αυτόνομη» περιοχή της Αθήνας, ορμητήριο επιθέσεων στο κέντρο. Είναι ενδεικτική η... άνετη πυρπόληση των τριών τρόλεϊ στην οδό Πατησίων το βράδυ της 20ής Δεκεμβρίου, όπου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική σύλληψη.

Παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει και άλλες τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες στην οδό Πατησίων. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή «μετά την ουσιαστική κατάργηση των μοτοσικλετιστών της ομάδας "Δέλτα" και τον πλήρη έλεγχο των Εξαρχείων από αναρχικούς είναι αδύνατον να αφήνουμε Ομάδες Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) ή από άλλες υπηρεσίες να στήνουν καρτέρι στην περιοχή και να συλλαμβάνουν επ' αυτοφώρω τους αναρχικούς. Οσες φορές το έχουμε επιχειρήσει έχει γίνει αντιληπτό. Υπάρχει μια λογική να αφήσουμε πλήρως τα Εξάρχεια και μόνο αυτά στους αναρχικούς, ώστε να... εκτονώνονται εκεί και να μην επεκτείνουν τη δράση τους. Αυτό όμως έχει και τεράστιες συνέπειες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 16 Δεκεμβρίου επιτέθηκαν με μολότοφ σε ομάδα της ΟΠΚΕ στην οδό Καλλιδρομίου και σε σχετική ανάληψη ευθύνης μνημονευόταν ότι «όποιος γνωρίζει έστω και λίγο την περιοχή των Εξαρχείων κατανοεί ότι η ΟΠΚΕ που έχει τοποθετηθεί εκεί υπηρετεί άλλες βλέψεις, όντας μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τον έλεγχο της γειτονιάς. Η δράση τής συγκεκριμένης μονάδας τα προηγούμενα χρόνια στην ύπαιθρο και ειδικά στα δυτικά προάστια της Αθήνας είχε μοναδικό σκοπό τους στρατιωτικούς ελέγχους σε νεολαίους, εξαθλιωμένους και μετανάστες. Οι γελοίες αφορμές που βρίσκουν για να εγκαθιδρύσουν καθεστώς τρομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων θα απαντώνται με βενζίνη και φωτιά στα κεφάλια τους».



Ο εμπρησμός των τρόλεϊ
Γιατί τα σπάνε οι συνειδητοποιημένοι εκμεταλλευόμενοι
Ενδεικτικό της σύγχυσης, της ασυδοσίας και της ιδιορρυθμίας είναι ότι την ευθύνη για τον εμπρησμό των τρόλεϊ ανέλαβε οργάνωση με την ονομασία «Ζωή χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ στην Πατησίων»(!) (σ.σ. και... όχι στους γύρω δρόμους) που ανέφερε ότι «δώσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτά τα ζώα, τα ερπετά, τα παχύδερμα, στους σάπιους προλετάριους και στους αξιοθρήνητους μικροαστούς, στις νοικοκυρές και στους συνταξιούχους, αλλά και σε κάθε μίζερο περαστικό και αντιδραστικό που σαπίζει χωρίς να το ξέρει σαν αυτήν τη σάπια πόλη». Συμπληρώνοντας το απίστευτο ότι «δώσαμε ακόμη ένα μήνυμα σ' όλους τους ψευτοεπαναστάτες της πορδής, τους ψευτοαναρχικούς της ρουτίνας, τους πουθενάδες, που μας κατηγορούν και θα μας κατηγορήσουν για να καλύψουν την απραξία τους και την αδυναμία τους να φθάσουν στο επίπεδό μας». Από τα τέλη το 2015 είχαν υπάρξει δεκάδες επιθέσεις σε οχήματα, ακυρωτικά μηχανήματα, σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς και ελεγκτές εισιτηρίων όπως και εταιρείες που προμηθεύουν σχετικά μηχανήματα, με αποσπασματικές συλλήψεις.

Είναι επιπλέον χαρακτηριστικό ότι προ μερικών ημερών έγιναν καταστροφές σε ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού «Ειρήνη» από κάποιους που εμφανίζονταν σαν οπαδοί της ΑΕΚ. Αφού διαμαρτύρονται και για τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο (...), δηλώνουν λάτρεις τη μουσικής αλλά και... συνταξιούχοι. Αφού ζητούν συνεχείς επιθέσεις σε αστυνομικούς, σεκιουριτάδες των γηπέδων, σε ΜΜΕ, αυτοπροσδιορίζονται: «Είμαστε άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, μετανάστες και συνταξιούχοι. Εκμεταλλευόμενοι μα συνειδητοποιημένοι για την όλη κατάσταση. Λάτρεις της μουσικής και του κινηματογράφου. Αρνητές του κόσμου της εξουσίας και παράφορα ερωτευμένοι με το γκρέμισμα αυτής. Μεταξύ άλλων, όντας κομμάτι αυτής της κοινωνίας (και όχι... εξωγήινοι όπως θα ήθελαν τα διάφορα παπαγαλάκια) είμαστε και οπαδοί. Θα τα ξαναπούμε...».



Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια