Άνω κάτω η Μεσόγειος από 2 Ρωσικά Υποβρύχια! Ποιους “στοχεύουν” και ποιοι τα ψάχνουν

ypovryxio_russian
“Ψυχρός Πόλεμος” στα “θερμά” νερά της Ανατολικής Μεσογείου! ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναζητούν ένα κατά άλλες πηγές δύο ρωσικά υποβρύχια!
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το theaviationist.com , “ένα μεγάλο κυνήγι ρωσικών υποβρυχίων είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο: αρκετά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ,συμπεριλαμβανομένων  P-8 Poseidon των ΗΠΑ  που απογειώθηκαν από τη βάση   Sigonella, στη Σικελία, ψάχνουν για ένα, ίσως δύο, ρωσικά υποβρύχια  στην περιοχή που πλέει μια ομάδα  πολεμικών πλοίων  του ΝΑΤΟ.
 
Αυτό που κάνει την  είδηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι τα ρωσικά υποβρύχια είναι    Class Oscar II, σχεδιασμένα για να “χτυπούν” αεροπλανοφόρα. Στην περιοχή που υποτίθεται ότι βρίσκονται, πλέουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο  Charles De Gaulle και το αμερικανικό  USS Eisenhower.
 
Τα συγκεκριμένα υποβρύχια  έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να “ξεγλιστρήσουν” από την “ασπίδα προστασίας” των αεροπλανοφόρων.
Με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες , 8 υποβρύχια Oscar II  βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία . Aν και θεωρούνται γενικώς  κατώτερα από τα Akula II, η “ακουστική απόδοσή” τους  πιστεύεται ότι είναι ανώτερη.
 
πηγή: militaire