Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προτάσεις αντιπροσώπων από τρείς Ενώσεις στο 26ο Πανελλαδικό Συνέδριο

Διαβάστε τις προτάσεις δέκα αστυνομικών-συνέδρων στο Καρπενήσι: Συνάδελφοι ως σύνεδροι του 26ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
προτείνουμε το ψήφισμα του συνεδρίου να περιλαμβάνει και τις παρακάτω συγκεκριμένες, αναφορές και εξειδικευμένα αιτήματα, ως πλαίσιο δράσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

1.Ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας, με σκοπό τη στήριξη του πολίτη. Τα «Τμήματα Τάξης»  και  «Τμήματα Ασφαλείας»  παραμένουν χωρίς αστυνομικούς, χωρίς οχήματα, χωρίς εφόδια και απαιτείτε άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων  γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών.

2  Σύγχρονη εκπαίδευση αστυνομικού.  Αναβάθμιση Επανακαθορισμός του συστήματος Εκπαίδευσης- Μετεκπαίδευσης , δια βίου εκπαίδευση όλου του Αστυνομικού προσωπικού και ίδρυση το συντομότερο δυνατόν Πανεπιστημίου Αστυνομικών σπουδών.

3.Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης προς τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)

4.Τη θεσμική και αυτεπάγγελτη πειθαρχική και ποινική αντιμετώπιση της καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

5. Αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από το Π.Δ.45/2008 . Οι αστυνομικοί να είναι εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ποιότητας και όχι σε συνθήκες αδιαφάνειας και καταδυνάστευσης και των ίδιων των δικαιωμάτων τους.

6.Δημιουργία μόνιμης διακοινοβουλευτικής επιτροπής  για την επιλογή της ηγεσίας και τη δράση και λειτουργία της αστυνομίας.

7 . Θέσπιση  ενός εσωτερικού κώδικα μεταθέσεων εντός των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Αστυνομικών Διευθύνσεων των άλλων νομών ώστε να μπει τέλος στο αίσθημα αδικίας και αναξιοκρατίας που υπάρχει στο αστυνομικό προσωπικό!.

8.Άμεση κατάργηση του άρθρου 4 παράγραφος 6 του Ν.2713/99 που προβλέπει την κατ' εξαίρεση μετάθεση αστυνομικών υπηρετούντων στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, στον τόπο επιθυμίας τους

9.Εισαγωγή επαρκούς αριθμού αστυνομικών κατ' έτος , στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

10.Άμεση συνεργασία της Αστυνομίας με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου των αστυνομικών.

11 Διατήρηση του επιδόματος εξομάλυνσης ύψους 212 € (για έγγαμους με τέκνο) και για τους διαζευγμένους με τέκνα οι οποίοι πληρώνουν διατροφή.




1.Χάχαλης  Βαλάντης Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
2.Καραγιαννόπουλος Δημήτριος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
3.Κόντας Ορέστης Αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ. ΛΕΥΚΑΔΟΣ στην ΠΟΑΣΥ 
4.Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
5.Τσιόγκας  Κων/νος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
6.Μαυρόπουλος  Ευάγγελος Αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.  Ν/Α στην ΠΟΑΣΥ
7.Μπακαλάκος  Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
8.Γραμματικόπουλος Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
9.Κακαμπάκος  Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
10.Ψαλλίδας Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια