Μνημόσυνο για τον Χαράλαμπο Αμανατίδη, που έπεσε νεκρός το 2004

Μνημόσυνο στο σημείο της δολοφονίας του Ειδικού Φρουρού, Χαράλαμπου Αμανατίδη, διοργανώνουν αύριο τα μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών και το Α.Τ. Κηφησιάς για τα 12
χρόνια από τη "μαύρη πρωτοχρονιά της αστυνομίας", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους:
                   
12 χρόνια πέρασαν από την μέρα που ο Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης μπήκε στην ιστορία των Ηρώων Ειδικών Φρουρών που απαιτεί το καθήκον να θυσιάζονται  για να στηθεί η γέφυρα  μεταξύ έννομης τάξης και προστασίας των πολιτών της Πατρίδας μας.
                 Δώδεκα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο νέος τότε Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης , αρνήθηκε να παραδώσει αμαχητή τον οπλισμό του και να δεχθεί καταιγισμό πυρών από άνανδρους ασύλληπτους ακόμη  εγκληματίες.
                Η μνήμη του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη παραδίδει στους νεώτερους τα μεγαλύτερα μαθήματα αυτοθυσίας και υπηρεσιακής ευσυνειδησίας, χαρακτηριστικά που λειτουργούν  ως φωτοδότες στο πάντοτε σκοτεινό κακοτράχαλο και γεμάτο απρόοπτα,  δρόμο των Ειδικών Φρουρών απέναντι στα αδηφάγα εγκληματικά τέρατα.
                Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης το Σωματείο Ειδικών Φρουρών το Σάββατο 31/12/2016 και ώρα 10:00 π.μ θα παραστεί στη συμβολή των οδών Θήρας και Καρπάθου στην Κηφισιά, σημείο της δολοφονίας του Συναδέλφου διοργανώνοντας  και συμμετέχοντας στο μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του.
                Ευχόμαστε  ο φάρος του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη να φωτίζει την ψυχή και το μυαλό όλων των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία ώστε να αποφεύγουν τους σκοπέλους στον ωκεανό του εγκλήματος.
Για το Δ.Σ
                   Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
              Ντούμας Βασίλειος                                                                   Μαυροειδάκος Ευστράτιος