Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Φρέσκιες" ειδήσεις 15 ημερών από το γραφείο τύπου του Λ.Σ

'Εσπασε κάθε προηγούμενο... ρεκόρ "ταχύτητας" το γραφείο τύπου του Λιμενικού. Μέχρι τώρα η καθυστέρηση της επίσημης ενημέρωσης για τα συμβάντα ήταν μεταξύ 24ων και 48 ωρών. 

Πλέον και επισήμως φθάσαμε τις 15 ημέρες!!!

Στην εποχή του διαδικτύου και των εκατοντάδων σάιτ η μόνιμη επιλογή του Λιμενικού είναι να υποτιμάει την είδηση και με τον...αραμπά να την ανακοινώνει.

'Ετσι και με την περίπτωση ενός 40χρονου Σκοπιανού κατηγορούμενου λαθρεμπόριο χρυσού στον 'Εβρο, ο οποίος συνελήφθη μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του από τους τελωνειακούς με τη βοήθεια όμως του κινητού X-RAY του λιμενικού. ( που να ήταν και τίποτα πιο σοβαρό, δηλαδή)

Στο bloko.gr είχαμε αναδημοσιεύσει την είδηση( εδώ ) από το τοπικό σάιτ του 'Εβρου το xronos.gr. στις 30/11.

Το πλέον αστείο πάντως είναι ότι δελτίο τύπου του Λιμενικού και το δημοσιεύμα του τοπικού σάιτ είναι σχεδόν πανομοιότυπα  (προφανώς λόγω του ότι και τα δύο "γράφτηκαν" από το δελτίο του τελωνείου!):

Δελτίο τύπου: 
Στο πλαίσιο επιχειρησιακής συνεργασίας του Τελωνείου Κήπων με το Λιμενικό Σώμα τη Δευτέρα 28-11-2016, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου με την συνδρομή οχήματος ανίχνευσης (x-ray) της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε Ε.Ι.Χ με πινακίδες Σκοπίων, εντόπισαν στις προσωπικές αποσκευές 40χρονου αλλοδαπού, πέντε (05) πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εβδομήντα πέντε γραμμαρίων (4.075 Kgr) και δεκατέσσερις (14) χρυσές Λίρες Αγγλίας. 
Για τον χρυσό δεν προέκυψε η καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων στο Δημόσιο, ενώ η διαδικασία και ο τρόπος μεταφοράς του παραπέμπει σε κυκλώματα εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της αυξημένης τιμής του. Η συνολική αξία των ανωτέρω προσδιορίζεται περίπου στις εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000,00€). Παράλληλα ο ανωτέρω είχε και είκοσι μία χιλιάδες ευρώ (21.000,00€) μετρητά, για τα οποία δεν υποβλήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (65.000,00€), ενώ για τον χρυσό θα ακολουθηθεί η νόμιμη Τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχειρησιακής συνεργασίας, βεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερις (04) παραβάσεις εκ των οποίων μία (01) για λαθρεμπόριο καπνικών, μία (01) για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και δύο (02) για αδήλωτα μετρητά, ενώ εισπράχθηκαν πρόστιμα δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) περίπου. 

Δημοσίευμα:
Μεταφορά λαθραίου χρυσού αποκάλυψαν τελωνειακοί των Κήπων Έβρου. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28-11-2016, οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ε.Ι.Χ με πινακίδες Σκοπίων με την συνδρομή οχήματος ανίχνευσης (x-ray) του Λιμενικού Σώματος, στα πλαίσια επιχειρησιακού σχεδίου του Τελωνείου Κήπων με το Λιμενικό Σώμα. Εκεί εντόπισαν στις προσωπικές αποσκευές σαραντάχρονου χρυσοχόου, Σκοπιανικής καταγωγής, πέντε πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εβδομήντα πέντε γραμμαρίων (4.075 Kgr) και 14 χρυσές Λίρες Αγγλίας.
Για το χρυσό δεν προέκυψε η καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων στο Δημόσιο, ενώ η διαδικασία και ο τρόπος μεταφοράς του παραπέμπει σε κυκλώματα εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της αυξημένης τιμής του. Η συνολική αξία των ανωτέρω προσδιορίζεται  περίπου στις  120.000,00 ευρώ.
Παράλληλα ο ανωτέρω είχε και 21.000,00 ευρώ μετρητά για τα οποία δεν υποβλήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε και εισπράχθηκε  πρόστιμο περίπου, 65.000,00 ευρώ ενώ για το χρυσό θα ακολουθηθεί η νόμιμη Τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.  Στα πλαίσια του ανωτέρω επιχειρησιακού, βεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερις παραβάσεις σχετικές με λαθρεμπορία καπνικών – εμπορευμάτων και αδήλωτων μετρητών, και εισπράχθηκαν πρόστιμα 15.000,00 € περίπου.

Η "αλυσίδα" της ενημέρωσης μεταξύ Λιμεναρχείων και Γραφείου Τύπου έχει σπάσει εδώ και καιρό. Το γραφείο τύπου ασχολείται με αλλότρια από την ενημέρωση καθήκοντα, ως φαίνεται, όμως και η ηγεσία του Λιμενικού δεν μοιάζει να απασχολειται ή να ενοχλείται από αυτό, το αντίθετο μάλλον καθώς δείχνει έντονα να μην θέλει και πολλά-πολλά με τον Τύπο και τους εκπροσώπους του. 
'Ετσι για την ιστορία πάντως, το αντίστοιχο γραφείο της Αστυνομίας έχει κάνει "άνοιγμα" στους πολίτες ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρτά με σχετικά γρήγορη ταχύτητα όλα τα νέα και ιτις ειδήσεις της έχοντας σχεδόν 21.000 "φίλους" στο Facebook και 70.400 followers  στο Twitter. 

Δώρα Βογιατζάκη
   

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια