Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η γκάφα που έκανε τον «Ελ Τσάπο» φτωχότερο κατά 1,5 εκατ. δολάρια

Εντύπωση αλλά και πολύ γέλιο προκαλεί η αποκάλυψη ότι τα πρωτοπαλίκαρα του διάσημου βαρόνου των ναρκωτικών του Μεξικού, γνωστού ως «Ελ Τσάπο»,είχαν σκάψει αρχικά τούνελ προς... λάθος κελί με σκοπό την απελευθέρωση του αρχηγού τους! Το λάθος μάλιστα αυτό υπολογίζεται ότι του κόστισε περί το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια!
Πέρυσι είχε κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ο «Ελ Τσάπο» είχε κατορθώσει να δραπετεύσει από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που εξέτιε την ποινή του!
Οι δε λεπτομέρειες, έμοιαζαν βγαλμένες σαν από σενάριο χολιγουντιανής περιπέτειας, καθώς η συμμορία του, είχε κατορθώσει να σκάψει τούνελ κάτω από τη μύτη των αρχών για να τον απελευθερώσει, και πράγματι το κατόρθωσε...


Ο διάσημος βαρόνος των ναρκωτικών τελικά συνελήφθη από τις αρχές περίπου έξι μήνες μετά την απόδραση, όμως σήμερα, αποκαλύπτεται πως η «χολιγουντιανή περιπέτεια»», ήταν μάλλον... κωμωδία.
Όπως αποκαλύπτει η βρετανική Mirror τα παλικάρια του είχαν σκάψει αρχικά τούνελ προς... λάθος κελί! Το «λάθος», εκτός από χρόνο, φαίνεται πως κόστισε στον βαρόνο και χρήμα: περί το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια.


Ο κατά κόσμον Χουακίν Γκουσμάν ήταν τότε κρατούμενος στην φυλακή του Αλτιπάνο και υπολογίζεται πως χρειάστηκε να περιμένει περίπου 3 μήνες ακόμα, μέχρι να ελευθερωθεί. Οι «συνεργάτες» του μάλιστα ταξίδεψαν ως την Γερμανία για εκπαιδευτούν και να βρουν τις σωστές συντεταγμένες για να σκάψουν για το κελί του.


Τελικά στις 11 Ιουλίου του 2015 ο Ελ Τσάπο ξεκίνησε το ταξίδι του στην ελευθερία - που αποδείχθηκε συντομότερο απ' όσο ήλπιζε.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια