Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έντονη αντίδραση για την ελλιποβαρή vlogger – Τι λέει η ίδια


Μία ανησυχητικά λεπτή κοπέλα vlogger υπερασπίστηκε τα βίντεο της την ώρα που αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν υπογράψουν μια αίτηση (petition) ζητώντας να απαγορευτεί από το YouTube, διότι φοβούνται ότι προωθεί την ανορεξία.

Η Ευγενία Κούνεϋ, μία 22χρονη κοπέλα από τη Νέα Υόρκη, με δικός της κανάλι στο You Tube, το οποίο ακολουθούν σχεδόν 1 εκατομμύριο άτομα, είπε οπαδούς της που ποτέ δεν προσπάθησε να επηρεάσει κανέναν άσχημα και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να της μοιάσουν.


Σε ένα βίντεο στο YouTube που κυκλοφόρησε, απαντώντας στην κριτική που της ασκείται, πρόσθεσε: «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είμαι σαν μια κακή επιρροή για τα κορίτσια. Απλά θέλω εσείς να ξέρετε ότι ποτέ δεν προσπάθησα να είμαι μια κακή επιρροή στο YouTube ή να επηρεάσω κανέναν άσχημα. Δεν θα ήθελα ποτέ να το κάνουμε αυτό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανέναν να προσπαθήσει να χάσει βάρος ή να προσπαθήσει να αλλάξει την εμφάνισή τους ή να μοιάσουν με μένα.».

Στους οπαδούς της στο Twitter ανέφερε: «Είναι ένα πράγμα να επιτίθενται μένα, αλλά όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να επιτίθενται στους φίλους και τους ανθρώπους που με ακολουθούν νιώθω απαίσια μου».


Και πρόσθεσε: «Παιδιά, ζητώ συγγνώμη αν είστε θυμωμένοι μαζί μου, ακόμη κι αν δεν προσπαθώ να κάνω κάτι λάθος, αλλά σας παρακαλώ να μην επιτίθεστε σε άλλους ανθρώπους.»

Έχει λάβει ένα μεγάλο αριθμό σχολίων ατόμων, που άλλοι με θυμό και άλλοι με ανυσηχία, την προτρέπουν να ζητήσει βοήθεια.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα αίτημα στην ιστοσελίδα Change.org για να απαγορευτεί προσωρινά από το YouTube και να ζητήσει ιατρική βοήθεια.


«Η Ευγενία Κούνεϋ αντιμετωπίζει μία σοβαρή ιατρική κατάσταση και πρέπει να ζητήσει βοήθεια. Επηρεάζει τους θεατές της με τη σοβαρά λιποβαρή κατάστασή της» είπε αναφέρει η προσπάθεια συλλογής ψηφιακών υπογραφών.

«Μπορεί σκόπιμα να μην προσπαθεί να επηρεάσει τους θεατές της, αλλά δείχνει το 50% του σώματός της σε βίντεο και φωτογραφίες, γεγονός το οποίο δεν βοηθά τα κορίτσια με ανορεξία ή οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή», είπε ο διαχειριστής Lynn Cloud.


Μεταξύ εκείνων που έχουν υπογράψει την αίτηση είναι ένα άτομο που υποστήριξε την ξαδέλφη του, καθώς λιμοκτονούσε προκειμένου να μοιάσει περισσότερο με τη vlogger.

«Η μικρή ξαδέρφη μου έχασε 17lbs (περίπου 8 κιλά) γιατί ήθελε να μοιάσει στην Ευγενία. Λαμβάνει τώρα θεραπεία. Είναι μόλις 12 χρονών».

Η αίτηση συλλογής υπογραφών ωστόσο φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από το Change.org.


Πηγή: dailymail.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια