Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπαράκ Ομπάμα: Video ύμνος μέσα από την Ακρόπολη και το Μουσείο

- Με ένα video διάρκειας 1:30 ο Αμερικανός πρόεδρος αποθεώνει ξανά την Ελλάδα
- Εικόνες από την ξενάγησή του στην Ακρόπολη και στο Μουσείο ανέβηκαν στους
λογαριασμούς του Λευκού Οίκου στο Facebook και το Twitter
- Είναι σημαντικό να στέλνουμε το μήνυμα πως έχουμε μάθει από τον κόσμο λέει ο Μπαράκ Ομπάμα
- Είμαστε μέρος μιας κοινότητας που συνεργάζεται για να λύνει προβλήματα Με μαύρα γυαλιά και με φόντο τον Παρθενώνα, ο Μπαράκ Ομπάμα υμνεί ξανά την Ελλάδα για τις αξίες που έχει δώσει στον κόσμο. Είναι το "αντίο" του Αμερικανού προέδρου προς τη χώρα που ενέπνευσε τους Εθνοπατέρες των ΗΠΑ. Και έρχεται μέσα από τα social media.
Οι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου στο Facebook και το Twitter έχουν γεμίσει... Ελλάδα. Φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου από την Ακρόπολη και ένα video διάρκειας ενός λεπτού και 31 δευτερολέπτων, στο οποίο μιλά ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα για την Ελλάδα και τα όσα έχει προσφέρει στον κόσμο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να περπατά στον Ιερό Βράχο αλλά και να ξεναγείται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ μιλά για τα όσα του προσέφερε το ταξίδι στην Ελλάδα, το τελευταίο υπερατλαντικό του ταξίδι ως πρόεδρος.
«Μια από τις μεγαλύτερες χαρές του να είσαι πρόεδρος είναι πως έχει την ευκαιρία να ταξιδεύεις και να βλέπεις διαφορετικές κουλτούρες, να γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό για την εθνική μας ασφάλεια αλλά και σημαντικό για να καταλαβαίνουμε τους εαυτούς μας και τη θέση μας στον κόσμο.

Έχουμε τον Παρθενώνα πίσω μας, ένα μέρος της Ακρόπολης. Είναι εδώ, στην Αθήνα που τόσες από τις ιδέες μας για τη Δημοκρατία, της έννοιας του πολίτη και του Δικαίου, ξεκίνησαν να αναπτύσσονται. Και όταν επισκέπτεσαι ένα τέτοιο μέρος, όχι μόνο καταλαβαίνεις καλύτερα την Ελλάδα και τον δυτικό πολιτισμό αλλά στέλνεις ένα σήμα της συνέχειας που υπάρχει ανάμεσα στο τι έγινε εδώ, από τους λόγους του Περικλή και τι έγινε με τους Εθνοπατέρες μας.
Και είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, να στέλνει ένα σήμα στον κόσμο, ότι η κουλτούρα τους, οι παραδόσεις τους, η κληρονομιά τους, τα μνημεία τους είναι κάτι που αξίζει και πολύτιμο. Και πως μάθαμε από αυτούς. Γιατί αυτό στέλνει το σήμα σε όλο τον κόσμο πως βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν μέρος της ανθρωπότητας και μιας κοινότητας εθνών που μπορούν να συνεργαστούν, να λύσουν προβλήματα και να αναδείξουν το καλύτερο για την ανθρωπότητα».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Στο μήνυμα που συνοδεύει το video στη σελίδα του Λευκού Οίκου στο Facebook, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει: «Στο τελευταίο μου υπερατλαντικό ταξίδι σαν πρόεδρος, επιτέλους είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία αυτής της χώρας. Στεκόμενος στην Ακρόπολη, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών, τις οποίες μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, καταλαβαίνεις τη σημασία της διακυβέρνησης ενός λαού, από τον λαό και για τον λαό και πως ο λαός, ανεξάρτητα σε ποιο έθνος ανήκει, θα αποφασίσει πως θα είναι οι χώρες, τα ιδανικά που θα συνεχίσει να αναζητά και τις αξίες που θα μας καθορίζουν».


Δεν τελείωσαν όμως εδώ οι αναρτήσεις του Λευκού Οίκου για το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Στο Facebook, ανέβηκαν και φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, από την ομιλία του στο Σταύρος Νιάρχος και η χειραψία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν επιβιβαστεί στο Air Force One για να αναχωρήσει από την Αθήνα για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, το Βερολίνο.



Τις φωτογραφίες συνοδεύει ένα μέρος από την ομιλία που εκφώνησε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Η φλόγα που πρωτοάναψε εδώ στην Αθήνα δεν πέθανε ποτέ. Ήταν εκείνη που έθρεψε τον Διαφωτισμό. Τη βρήκαν οι Εθνοπατέρες μας, που διακήρυξαν ότι "Εμείς, ο λαός", θα κυβερνάμε, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και προικισμένοι από τον Δημιουργό μας με αναφαίρετα δικαιώματα. Η βασική επιθυμία να ζεις με αξιοπρέπεια, η θεμελιώδης επιθυμία να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας και του μέλλοντος μας και του να θέλουμε να είμαστε μέρος του καθορισμού της πορείας των κοινοτήτων μας και των εθνών μας, αυτές είναι επιθυμίες παγκόσμιες. Καίνε σε κάθε ανθρώπινη καρδιά».




newsit.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια