Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιστορικοί αποκαλύπτουν το λόγο που οδήγησε το διάσημο ζωγράφο Van Gogh να κόψει το αυτί του


Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο διάσημος καλλιτέχνης έκοψε το αυτί του μελέτησαν οι ιστορικοί, οι οποίοι μετά τη σχετική μελέτη που έκαναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το περιστατικό είχε να κάνει με τον αδερφό του!

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι ειδήμονες διέδιδαν πως ο Vincent van Gogh έκοψε το αυτί του με ένα ξυράφι μετά από έναν έντονο καβγά που είχε με τον συνάδελφό του Πολ Γκογκέν. Όμως αυτό το σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο λόγος που φαίνεται ο Van Gogh να έκανε κάτι τέτοιο στον εαυτό του ήταν ο γάμος του αδελφού του.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, ο Van Gogh σοκαρίστηκε απίστευτα, όταν πληροφορήθηκε ότι ο αδερφός του Theo, σχεδιάζει να παντρευτεί.


Μπορεί οι επιστήμονες να γνώρισαν πως ο γάμος του μεγαλύτερου οικονομικού «ενισχυτή» του ζωγράφου τον είχε κάνει έξω φρενών, αλλά δεν το είχαν συνδέσει και με τον ακρωτηριασμό του.

Συγκεκριμένα, στο βίβλιο Studio of the Sout παρατίθενται αποδείξεις ότι ο Ολλανδός ζωγράφος έμαθε για τα σχέδια του αδερφού του στις 23 Δεκεμβρίου 1888, ημερομηνία στην οποία πιστεύεται ότι συνέβη το περιστατικό με το ξυράφι.

Ο Theo Van Gogh , μάλιστα, είχε ενημερώσει το ζωγράφο με ένα γράμμα, το οποίο είχε μέσα 100 φράγκα, το γεγονός ότι επρόκειτο να παντρευτεί την Τζο Μπόνγκερ η οποία στο παρελθόν είχε απορρίψει την πρότασή του.

Στο βιβλίο υποστηρίζεται ότι ο Theo είχε ήδη ενημερώσει τη μητέρα του και η υποψήφια νύφη τον δικό της αδερφό, ο οποίος της είχε δώσει τη συγκατάθεσή του.


Το ίδιο βράδυ σύμφωνα με τους ιστορικούς ήταν που ο Vincent Van Gogh πήρε το ξυράφι, έκοψε το αυτί του και στη συνέχεια πήγε σε έναν οίκο ανοχής όπου χάρισε το κομμάτι αυτό σε μια πόρνη.


Πηγή: neolaia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια