Δεν βρίσκεις χώρο για να βάλεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Δες αυτά τα tips!


Εκατοντάδες λαμπιόνια, χρωματιστές μπάλες και στολίδια, ψεύτικες νιφάδες χιονιού, αγγελάκια, γιρλάντες, χιονάνθρωποι, μικρά και μεγάλα δέντρα, έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους σε πολλά καταστήματα, παρασύροντάς μας σε μια γιορτινή διάθεση.

Όλα αυτή η γιορτινή διακόσμηση, έρχεται μάλλον να μας θυμίσει πως ήρθε η ώρα να βγάλουμε κι εμείς τα «καλά» μας από την αποθήκη και να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Το σπίτι γεμίζει μυρωδιές, ζεστασιά, ελπίδα, χαρά, θετική σκέψη, ήχους από τα κάλαντα κι άλλα τόσα ωραία που αλλάζουν την ατμόσφαιρα και διώχνουν μακριά τα προβλήματα της καθημερινότητας, έστω και για λίγο.

Σκεφτήκαμε έτσι, να μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips, που εξυπηρετούν κάθε φορά στην προετοιμασία του χώρου που θα υποδεχτεί το έλατο, για να μην πέσετε άλλη μια χρονιά στην παγίδα του πολύ μεγάλου και εντυπωσιακού δέντρου, όπως αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες περιοδικών.

Ο διαθέσιμος χώρος στην πραγματικότητα διαφέρει πολύ από αυτό που εσείς ονειρεύεστε. Αν το διαμέρισμα σας και συγκεκριμένα το σαλόνι είναι αρκετά μικρό, σκεφτείτε την ιδέα του να μεταφέρετε στην αποθήκη μικρο- έπιπλα που τα χρησιμοποιείτε απλά ως διακοσμητικά.

Θυμηθείτε, ότι ο χώρος στον οποίο θα στολίσετε το δέντρο, πρέπει να διατηρήσει την άνεσή του και να «αναπνέει». Για να το καταφέρετε, καλό θα ήταν να υπολογίσετε και κάποιο ελεύθερο διάδρομο. 

Συχνά, νομίζουμε ότι ο μόνος χώρος που στολίζουμε το δέντρο είναι το καθιστικό. Ωστόσο, κριτήριο μας οφείλει να είναι το πού περνάμε περισσότερο το χρόνο μας είτε μόνοι, είτε με την οικογένεια ή τους φίλους. Ο χώρος που απολαμβάνετε περισσότερο από όλους είναι εκείνος που πρέπει να φιλοξενήσει το έλατο.

Τα θέματα ασφαλείας είναι εξίσου σημαντικά στην τοποθέτηση και το στολισμό. Διατηρείστε τα πάντα μακριά από το τζάκι – εννοώ στην περίπτωση που το ανάβετε.


Πηγή: bovary.gr