Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μάχιμη πιλότος των Super Puma

Γυναίκα στο τιμόνι; Ναι!  Και όχι οποιοδήποτε τιμόνι, είναι το τιμόνι του ελικοπτέρου Super Puma. Και όχι οποιαδήποτε γυναίκα. 

Πιλότος η σμηναγός  Χριστίνα- Αγαύη Κουσουράκη, που πετάει επτά χρόνια ως συγκυβερνήτης με τα Super Puma σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης. Είναι σε 24ωρη ετοιμότητα και σώζει ζωές! 
«Το μικρόβιο το πήρα από τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν βατραχάνθρωπος, αλεξιπτωτιστής και πυροτεχνουργός από σχολή Δοκίμων. Το όνειρο του πέρα απ’ όλα αυτά που έκανε ήταν να πετάει. Οπότε πέρασε το όνειρο του σε μένα κι αυτός έκανε όλα τα υπόλοιπα» λέειστην κάμερα του Star.
Στην συνέχεια η ίδια εξηγεί το πώς δουλεύει: «Πηγαίνουμε για ορεινές, αν υπάρχει κάποιος τραυματίας στην Πάρνηθα ή στον Όλυμπο, βρίσκουμε το σημείο, κάνουμε προσέγγιση υψηλή και μετά χαμηλή και μένουμε πάνω από το σημείο».
Η αεροπορική βάση της Ελευσίνας που στεγάζει μεταξύ άλλων Πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, Ιπτάμενα Ραντάρ Εμπραέρ, Μεταγωγικά C 130 και ελικόπτερα Super Puma, έχει ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.
Την Δευτέρα η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα γέμισε από σχολεία που πήγαν για να θαυμάσουν τα αεροπλάνα και τους πιλότους.  σμηναγός Χριστίνα-Αγαύη Κουσουράκη, εξήγησε στους  μαθητές τα συστήματα και τα χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου.
star.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια