Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Public Issue: Σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ με 24 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σαρωτικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, καταγράφει
πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της Public Issue. Πρόκειται για το περίφημο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενεργεί κάθε μήνα η εταιρία και το οποίο μέχρι πρότινος δημοσιευόταν στην εφημερίδα «Αυγή», πριν διακοπεί η σχετική συνεργασία με απόφαση της εφημερίδας.
Το Πολιτικό Βαρόμετρο Οκτωβρίου 2016 βασίστηκε σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα μεταξύ 20 και 27 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επίσης 8%, το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, οι ΑΝΕΛ 2% και η Ένωση Κεντρώων 2%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 7,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%.
Αποκαλυπτικά είναι ωστόσο και τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας.
Στο ερώτημα εάν σήμερα στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν βουλευτικές εκλογές, 50% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον χρειάζεται έναντι 48% που κρίνει πως μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές.
Στο ερώτημα «Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;» το 89% απάντησε σε λάθος κατεύθυνση. Ακόμη, το 68% εκτιμά ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 75% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 42% έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα. Ένα 35% φαίνεται να μην προτιμά κανέναν από τους δύο αρχηγούς.
Δείτε ολόκληρη την έρευνα της Public Issue εδώ


thetoc.gr
.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια