Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαλέπι: Μέσα στα νοσοκομεία του θανάτου – Συγκλονιστικές εικόνες [pics, vids]

Εικόνες που προκαλούν κόμπο στο στομάχι. Και συγκλονίζουν αλλά όχι εκείνους που πρέπει και εκείνους που μπορούν να κάνουν κάτι για να
σταματήσει το έγκλημα στη Συρία.
Τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι, περιοχή που ελέγχονται από τους αντάρτες, έχουν κλείσει μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς. Όλα αυτά ενώ ένα video από το Aleppo Media Center δείχνει εικόνα μέσα από νέα βομβαρδισμένο νοσοκομείο της πόλης.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Ένας άνθρωπος νεκρός στο πάτωμα. Άλλοι καλυμμένοι με αίματα και σκόνες από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων του. Καταστροφή και θάνατος. Πρόσωπα γεμάτα απόγνωση. Αυτή δεν μπορεί να την κρύψει ούτε το αίμα ούτε η σκόνη.

"Αυτή η καταστροφή της βασικής για τη ζωή υποδομής στερεί από τους πολιορκημένους, αποφασισμένους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν σωτήριες για τη ζωή θεραπείες ... αφήνοντάς τους να πεθάνουν", αναφέρει η ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.



Look her eyes
Bayan,2, Trapped here in E. Aleppo. Only 1 hospital left. Speak up. Save these kids. 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει, πάντως, ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να πάνε εκεί για τις πρώτες βοήθειες εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.
Οι συνοικίες των ανταρτών σφυροκοπούνται με αμείωτη ένταση για πέμπτη συνεχή ημέρα, από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα από τα τελευταία νοσοκομεία της πόλης και τα σχολεία να μείνουν κλειστά, μεταδίδει το AFP.


"Οι άνθρωποι αποκοιμούνται υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών και ξυπνούν υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών", δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης.

Ιατρικές πηγές, κάτοικοι και αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι αναφέρουν ότι νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές τις τελευταίες ημέρες από τις αεροπορικές επιδρομές και τις ρίψεις από ελικόπτερα βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά. Ορισμένες από τις βόμβες αυτές έπλητταν κατευθείαν τις εγκαταστάσεις.



Φωτογραφίες: Reuters
newsit.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια