Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτότυπη τιμωρία για όσους οδηγούν με αναμμένους τους προβολείς (Photos)

Έχει συμβεί σε όλους μας: οδηγούμε τη νύχτα και ξαφνικά από την αντίθετη κατεύθυνση έρχεται ένα αυτοκίνητο με αναμμένους τους προβολείς, χωρίς λόγο, και μας τυφλώνει. Ή το όχημα που βρίσκεται πίσω μας έχει τους προβολείς αναμμένους καθιστώντας αδύνατη τη χρήση του καθρέπτη.
 
Η κακή αυτή συνήθεια κάποιων, να οδηγούν, δηλαδή, τη νύχτα με αναμμένους τους προβολείς φαίνεται ότι προβλημάτισε πολύ την τροχαία στην Κίνα, η οποία αποφάσισε να εφαρμόσει μια πρωτότυπη τιμωρία για τους ασυνείδητους οδηγούς: εκτός από πρόστιμο 36 ευρώ, επιβάλλει σε όσους οδηγούν με αναμμένους τους προβολείς χωρίς λόγο να καθίσουν μπροστά στο εκτυφλωτικό φως για ένα λεπτό.
Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό στο Weibo (το κινέζικο Facebook) της τροχαίας της Σεντσέν, μέσα σε δύο ώρες πιάστηκαν περισσότεροι από 900 οδηγοί που υποβλήθηκαν σε αυτή την πρωτότυπη τιμωρία. Οι αξιωματικοί της τροχαίας έγραψαν ότι «τώρα θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι πόσο επικίνδυνοι είναι οι προβολείς και πόσο συμβάλλουν στην φωτομόλυνση».
Όσο για τους παραβάτες, ένας από αυτούς δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναεπισκεφθεί την Σεντσέν ποτέ στη ζωή του, μετά την ταλαιπωρία που υπέστη…
 
 
ΠΟΝΤΙΚΙ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια