Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ΒΗΜΑ για τη μαφία Ρομά: i-Phone & γυναίκα στον αστυνομικό για να με καλύπτει

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ η αποκάλυψη από «Το Βήμα» διαλόγων που φαίνεται να εμπλέκουν νέα ονόματα στελεχών των διωκτικών αρχών στην επονομαζόμενη «μαφία των Ρομά».
 Ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «θέμα με ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις που πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ».
Ανάμεσα στα ονόματα που μνημονεύονται φέρεται να είναι αυτό πρώην στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος πάντως αρνείται κάθε ανάμιξη και συνεργάτες του μιλούν για «δόλια χρήση του ονόματός του. Χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε ιδέα».
Το όνομα του πρώην ανώτατου αξιωματικού μνημονεύει, πάντως, αστυνομικός που ήταν την επίμαχη περίοδο οδηγός του και ύστερα απομακρύνθηκε από το πλευρό του για άγνωστους λόγους.

Ο ίδιος αστυνομικός, δηλαδή ο οδηγός του, ακούγεται σε άλλες στιχομυθίες όχι μόνο να επικαλείται αμφιλεγόμενες -και υπό αμφισβήτηση από τον ίδιο_ συνεννοήσεις με τον ανώτατο αξιωματικό αλλά να αναφέρεται και σε επαφές με άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό προκειμένου να προσφέρουν «κάλυψη» στην μαφία των Ρομά και να ειδοποιούν σε περιπτώσεις που γίνεται έρευνα σε βάρος τους. Με αντάλλαγμα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «ένα καλο κινητό ή να γ…. ουν μια γκόμενα βρε αδελφέ».

Σε μία από τις συζητήσεις _στις 22 Σεπτεμβρίου 2016_ ο εν λόγω αστυνομικός, που εμφανίζεται συνιδιοκτήτης εστιατορίου στην Λούτσα, αναφέρει σε έναν από τους αρχηγούς της «μαφίας των Ρομά» τον τρόπο που θα υπάρξει συνεννόηση με ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στα βόρεια προάστια. Προκειμένου ο τελευταίος να προσφέρει στον Ρομά «βοήθεια».
 Όπως του λέει «άστο θα τον πάρω τηλέφωνο (σ.σ. τον αξιωματικό) να έρθει εδώ στο μαγαζί, να κάτσουμε να πιούμε καφέ, να τον κάνω το τραπέζι και θα έλθεις κι εσύ. Και θα το ταιριάξουμε έτσι και μετά θα πάμε πάνω στο γραφείο του, εντάξει».
Ο συνομιλητής του, που κατηγορείται τώρα ως ένας από τους οργανωτές του κυκλώματος με τις χιλιάδες διαρρήξεις, του λέει «ακούω παράξενα πράγματα από εκεί (σ.σ δηλαδή από τις αστυνομικές υπηρεσίες που διοικεί ο υπό πρόσκληση αξιωματικός) για το όνομά μου και όταν θα ξέρει ότι θα είμαστε μια οικογένεια, θα πει για αυτόν τον άνθρωπο ΣΤΟΠ όλα. Και δώσε μας και ένα καφέ, ένα iphone, μια γυναίκα να γ… ρε φίλε».

Οσον αφορά τον πρώην στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ κρίσιμη θεωρείται η συνομιλία του τότε οδηγού του με τον ίδιο αρχηγό της «μαφίας των Ρομά» που έχει πραγματοποιηθεί πάλι στις 22 Σεπτεμβρίου 2016. Ο εν λόγω ποινικός ζητά από τον αστυνομικό να περάσει από το εστιατόριο στην Λούτσα για να προχωρήσουν σε ύποπτες συνεννοήσεις. Ο ένστολος όμως τον αποτρέπει και υπενθυμίζει στον Ρομά παλιότερη συνομιλία που φαίνεται να είχε ο εν λόγω ποινικός απ' ευθείας με τον εν λόγω στρατηγό.

 Όπως λέει λοιπόν ο ένστολος στον Ρομά «όχι σήμερα. Δεν θέλω να σε φέρνω αδίκως τώρα για να σου πω κάτι που είναι απλό. Απλά επειδή μίλησα με τον στρατηγό, μιλήσαμε, ήλθε με τον Γιάννη μιλήσαμε, μου είπε το εξής: δεν υπάρχει λόγος θα σου πω γιατί, πρέπει να το κοιτάξουμε μου είπε ο στρατηγός, να το κοιτάξουμε πρώτα από πάνω, από εκεί που του είχες πει».

Τέλος, εντυπωσιάζουν εκμυστηρεύσεις σε διάφορους διάλογους άλλων βασικών μελών της «μαφίας των Ρομά» όπου αναφέρονται στις γνωριμίες τους με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σε διάλογο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, Ρομά λέει για αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ: «Αιγάλεω, Ιλιον κάνει. Δεν ξέρω που είναι. Τον ξέρει ο συμπέθερός μου ρε. Είναι κ..ος και βρακί μαζί, κάνει τις περιοχές όλες κουμάντο αυτός. Τον γνώρισα και εγώ και λέει θα σε βοηθήσω».

Ο ίδιος άνθρωπος, σε άλλη υποκλαπείσα συζήτηση στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, αναφέρει σε άλλον αστυνομικό «παίρνει ο άλλος τηλέφωνο και λέει θα τον γ….ω τον διοικητή (αναφέρει περιοχή της Δυτικής Αττικής) που τα παίρνει, γιατί δεν με βοήθησε. Γιατί αυτά που του είπα εγώ πρέπει να τα πει σε όλους ο μ…..ς. Κατάλαβες τι έγινε; Μεταξύ τους τώρα σκοτώνονται. Είναι αλήθεια αυτοί που κάνανε την ζημιά, που κάνανε τον φόνο».

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης «η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει αρκετά κενά και με βασικό ζητούμενο γιατί υπήρξε διαχωρισμός σε σχέση με την εμπλοκή αστυνομικών».



του Βασίλη Λαμπρόπουλου
ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια