Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκηνές ντροπής για την Ελλάδα από την κακοκαιρία στα hot spots

Στο έλεος του κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και έφτασαν στην Ελλάδα αναζητώντας ένα
καλύτερο μέλλον.
Σαν κραυγή αγωνίας κάνει τον γύρο του κόσμου η ανάρτηση του Ισπανού γραμματέα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Collective Calling, του Paul Carr: "Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες εδώ στην Ελλάδα" έγραψε στο Twitter, ανεβάζοντας φωτογραφίες από τον καταυλισμό της Πέτρας, που έχει καλυφθεί από το χιόνι.


Ανάμεσα στις φωτογραφίες και μια σαν γροθιά στο στομάχι: Μια πρόσφυγας Γεντίζι, σχεδόν ξυπόλητη και τα πόδια της μέσα στα χιόνια και τις λάσπες.

Ομως παρά τις εικόνες αυτές, οι δουλέμποροι εξακολουθούν να μεταφέρουν ακόμη και σήμερα μετανάστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σοκαριστικό θέαμα στο Σέιχ Σου, όπου οδηγός νταλίκας με βουλγαρικές πινακίδες εγκατέλειψε δεκάδες μετανάστες, ενώ τα πάντα ήταν καλυμένα από χιόνι.
Το βίντεο που κατέγραψε το "Ράδιο Θεσσαλονίκη" είναι συγκλονιστικό:
Ομως οι συνθήκες δεν είναι άθλιες μόνον στις περιοχές που έχει χιονίσει. Στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας στη Χίο, 200 οικογένειες παραμένουν σε ανεμοδαρμένες και θαλασσοδαρμένες σκηνές, σαν ξεχασμένοι "από Θεό και από ανθρώπους".Όπως λένε στον "Πολίτη" οι πρόσφυγες: «Είναι αδιανόητο να επιβιώσει κανείς κάτω από τέτοιες συνθήκες. Τα μωρά όλο το βράδυ έκλαιγαν γιατί άλλα κρύωναν και άλλα φοβόντουσαν. Είναι ζήτημα χρόνου να αρρωστήσουν».    
Πηγές: rthess.gr , politischios.gr , Twitter Φωτο: politischios .gr , Twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια