H ορκωμοσία των 43 νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος ( φωτό )

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, του γενικού 


γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, καθώς και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η ορκωμοσία 43 νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος, της εκπαιδευτικής σειράς 2015-2016.
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης Π.Ν., ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος Π.Ν., καθώς και εκπρόσωποι των Εφοπλιστικών Ενώσεων, των Στρατιωτικών Δικαστικών Αρχών και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
efsyn.gr

Ακολουθεί η Ημερήσια Διαταγή του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων:
Νέοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος,
Ο όρκος που δώσατε σήμερα στα σύμβολα της Πατρίδας και της Πίστεως ενώπιον της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των γονέων και συγγενών σας, αποτελεί σύμβολο τιμής και ισχυρή δέσμευσή προς την Πατρίδα, την οποία καλείστε να υπηρετήσετε ως Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.
Η Σχολή αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη γιατί αποδίδει σήμερα άλλη μια τάξη Αξιωματικών. Αξιωματικών κατάλληλα προετοιμασμένων, με όραμα, ανωτάτη μόρφωση, ναυτική συνείδηση, υψηλό ηθικό και εθνική υπερηφάνεια, έτοιμων να στελεχώσουν το Λιμενικό Σώμα.
Σήμερα είναι μία μέρα χαράς για όλους μας και ιδιαίτερα δική σας. Η ορκωμοσία σας όμως δεν σηματοδοτεί ένα τέλος αλλά μία αρχή. Από αύριο ξεκινά ο δρόμος του καθήκοντος, της ευθύνης, της προσφοράς και της καταξίωσης.
Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να πορευτείτε έχοντας επίγνωση των προκλήσεων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, που απορρέουν από τις μεταβαλλόμενες κοινωνικές, οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες και επιβάλλουν την συνεχή εγρήγορση, εκπαίδευση και προσπάθεια.
Πρέπει να έχετε συνεχώς στο νου σας ότι η Ελλάδα είναι μια κατ’ εξοχήν Ναυτική χώρα και το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θαλασσίων συνόρων και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της θαλάσσιας Στρατηγικής της Πατρίδας μας.
Ο Ελληνικός Λαός από εσάς προσδοκά την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, σε εσάς εμπιστεύεται την ασφαλή θαλάσσια μετακίνηση του, εσάς αισθάνεται ο εργαζόμενος στην θάλασσα ως φύλακα των εργασιακών του δικαιωμάτων και της ασφάλειας του. Σε εσάς και στην δική σας στήριξη προσβλέπει η Ελληνική Ναυτιλία και η Ακτοπλοΐα. Εσείς λοιπόν μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο, που από σήμερα αναλαμβάνετε, καλείστε να στηρίξετε έναν από τους πλέον βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας. Την σημαντικότερη και παλαιότερη ελληνική βιομηχανία, την Ναυτιλία.
Νέοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος,
Να μην ξεχάσετε ποτέ τους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού. Δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν από την Ιστορία, τους Πολέμους αλλά και μέσα από την κοινή μήτρα παραγωγής Αξιωματικών, την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
Τελειώνοντας, εκ μέρους όλων των αξιωματικών και καθηγητών, οι οποίοι με την άοκνη και συνεχή προσπάθειά τους σας οδήγησαν στη σημερινή ημέρα, σας διαβεβαιώνω ότι μόνο υπερηφάνεια αισθανόμαστε για εσάς και δεν θα παύσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή σας, και την προσπάθειά σας να κατακτήσετε ακόμη ψηλότερες κορυφές.
Σας εύχομαι για άλλη μια φορά καλή τύχη, ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος να καθοδηγεί τα βήματά σας και σας καλώ να αναφωνήσετε:
Ζήτω το Έθνος,
Ζήτω το Λιμενικό Σώμα ”.