Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό είναι το απόλυτο gadget για … όνειρα γλυκά!


Είναι 24 χρόνων. Παράτησε το σχολείο... λίγο πριν την ώρα του και σήμερα μπορεί να δηλώσει απόλυτα υπερήφανος για όσα έχει κατορθώσει. Επίσης είναι ένας εκ των ανθρώπων αυτής της γης που μας αγαπούν αρκετά ώστε θέλουν να... κοιμόμαστε καλά.

Πρόκειται για τον James Proud, ο οποίος, όταν στα 12 χρόνια του ξεκίνησε να κερδίζει τα πρώτα του χρήματα σχεδιάζοντας ιστοσελίδες, η μητέρα του αισθάνθηκε απόλυτα τρομοκρατημένη. Όχι γιατί το παιδί της ήταν ικανό, αλλά γιατί θεώρησε ότι τα χρήματα που κέρδιζε προέρχονταν από... εμπόριο ναρκωτικών.

Σήμερα ο Proud είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hello, η οποία παράγει το Sense, μία συσκευή που παρακολουθεί τον ύπνο σας και κοστίζει 129 δολάρια.


Μέχρι τα τέλη του 2015 η εταιρεία του έχει συγκεντρώσει, υπό τη μορφή χρηματοδοτήσεων, το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων, με έναν εκ των ενδιαφερόμενων να είναι η Temasek Holdings, η μονάδα venture capital που ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης.

Εάν συνυπολογιστούν και κάποιες εκ των πρώτων χρηματοδοτήσεων, τα συνολικά κεφάλαια που έχει μαζέψει ο Proud, από το 2014 φθάνουν στο επίπεδο των 40 εκατ. δολαρίων.

Έφτιαξε την πρώτη του εταιρεία σε ηλικία 18 ετών. Επρόκειτο για την GibLocator, ένα site το οποίο σας πληροφορούσε εάν ο αγαπημένος σας τραγουδιστής ή το αγαπημένο σας συγκρότημα «παίζει» κάπου κοντά και ως εκ τούτου θα μπορούσατε να είστε μεταξύ των πρώτων που θα αγοράζατε εισιτήρια.

Αυτή η προσπάθεια τού έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει μία υποτροφία 100.000 δολαρίων από το Thiel Fellowship, έναν οργανισμό ο οποίος στηρίζει νεαρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι προτίμησαν να πέσουν από νωρίς στα βαθιά και να μην σπουδάσουν πρώτα σε κάποιο κολέγιο.


Το 2012 πούλησε την GigLocator και κατόπιν δημιούργησε τη Hello. Το gadget που δημιούργησε μπορεί να τοποθετηθεί στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι μας – και όπως δείχνουν και οι φωτό είναι ιδιαίτερα κομψό και διακριτικό – και να συλλέγει πάσης φύσεως πληροφορία ώστε ο ύπνος σας να γίνει ακόμη καλύτερος: θορύβους, εφίδρωση και πολλά άλλα. Το επόμενο πρωί, σας πληροφορεί για τα πάντα και φυσικά με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξετε προκειμένου ο ύπνος σας να γίνει καλύτερος.


Πηγή: newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια