Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανευρωπαϊκή έρευνα της Europol για απάτες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, Συλλήψεις και στην Ελλάδα

Στα πρόθυρα της εξάρθρωσης ενός τεράστιου δικτύου υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και μετέπειτα χρήσης τους σε μαζικές αγορές καταναλωτικών προϊόντων ή σε αναλήψεις από ΑΤΜ (e commerce fraud) βρίσκεται Europol με τη συμμετοχή της ελληνικής υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει αρκετές δεκάδες συλλήψεις για απάτες με τη συγκεκριμένη μέθοδο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη χώρα μας έχει γίνει μέχρι σήμερα μία, ενώ αναμένονται και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η σύλληψη αφορά σε στέλεχος ξενοδοχείου σε νησί των Κυκλάδων, που φέρεται να εξασφάλιζε τα ΡΙΝ των καρτών και είτε ο ίδιος, είτε με συνεργούς του, προέβαινε στην ... καταναλωτική και στην καταπιστευματική αξιοποίηση τους.

Η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλα άτομα που συσχετίζονται με τον συλληφθέντα ή λειτουργούν αυτόνομα στο πλαίσιο του e commerce fraud, της απάτης πάνω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σύμφωνα με αστυνομικούς που μίλησαν στο bloko.gr, η υποκλοπή των κωδικών αριθμών εκτός από αυτή που διαπιστώθηκε στην περίπτωση του ξενοδοχοϋπαλλήλου, γίνεται με αποστολή μηνύματος για επικείμενο μπλοκάρισμα της κάρτας και αίτημα επιβεβαίωσης των προσωπικών στοιχείων, σε σελίδα που υποτίθεται διαχειρίζεται από την τράπεζα έκδοσης της κάρτας. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια