Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς με μια αλεξίσφαιρη BMW έσωσε 70 άτομα από τους ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ

Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε θωρακισμένο προκειμένου να νιώθει σιγουριά όταν κυκλοφορούσε στους δρόμους του Κιρκούκ στο Ιράκ. Όταν όμως η πόλη του δέχτηκε επίθεση, δεν το

 πολυσκέφτηκε. Βγήκε στο δρόμο και άρχισε να μεταφέρει αθώους τραυματίες και νεκρούς από τις επιθέσεις των μαχητών του ΙΚ.

Όταν ο Άκο Αμπντουλραμάν δέχθηκε επίθεση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στην ιρακινή πόλη Κιρκούκ, κατάλαβε ότι χρειαζόταν προστασία.
Ο Κούρδος μαχητής της Πεσμεργκά, αποφάσισε να επενδύσει σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο, αλλά δεν είχε ούτε την παραμικρή ιδέα πως το όχημά του θα έσωζε τις ζωές δεκάδων ανθρώπων.

Αποφάσισε τελικά να επενδύσει σε μία αλεξίσφαιρη BMW και πλήρωσε 10.000 δολάρια για ένα μοντέλο της δεκαετίας του ’90 σε μια δημοπρασία αυτοκινήτων.
«Οι φίλοι μου ήταν πολύ χαρούμενοι όταν αγόρασα το θωρακισμένο αυτοκίνητο» δήλωσε ο ίδιος στο CNN. «Ξεκινήσαμε αμέσως τις βόλτες στην πρώτη γραμμή κοντά στο Κιρκούκ, χωρίς να ανησυχούμε για τους πυροβολισμούς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ή τις βόμβες».

Ο 32χρονος Αμντουλραμάν, ζει μαζί με την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους στο Τάζα Κουρματού, περίπου 23 χιλιόμετρα από το Κιρκούκ.

Στις 21 Οκτωβρίου, δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν μια συντονισμένη σιερά επιθέσεων στην πλούσια σε πετρέλαιο πόλη, με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και τους αμάχους σε πολλές γειτονιές. Από αυτές τις επιθέσεις 64 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 86 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν.

Πάνω από 100 πολίτες και προσωπικό ασφαλείας τραυματίστηκαν, πολλοί εξ αυτών κατά λάθος από τις αδιάκριτες βολές των μαχητών του ΙΚ, ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν από τους ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούσαν αδιακρίτως από τις ταράτσες.

Ο Αμπντουλραμάν ήξερε ότι έπρεπε να δράσει.
Πηγή φωτό: CNN/ Ako Abdulrahman
Ako Abdulrahman
"><p>Πηγή φωτό: CNN/ <span style= background-color:rgb(254,254,254); color:rgb(38,38,38) >Ako Abdulrahman </span></p>

«Είπα στον εαυτό μου, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσω τους ανθρώπους, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω. Είμαι ένας μαχητής και έχω ένα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, θα ήταν ντροπή για μένα αν δεν βοηθούσα» δήλωσε ο ίδιος.

Οδήγησε τη θωρακισμένη BMW του μέσα στην πόλη, επιστρέφοντας ξανά και ξανά για να συλλέξει τραυματίες, την ώρα που οι μαχητές του ΙΚ συνέχιζαν να σφυροκοπούν το όχημα με σφαίρες.

«Έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου, οι άνθρωποι μου κινδυνεύουν, με χρειάζονται, η πόλη μου κινδυνεύει, πρέπει να την προστατέψω. Όταν έφτασα εκεί, είδα πολλούς ανθρώπους στο έδαφος, άμαχους και δυνάμεις ασφαλείας, να μην μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω των ελεύθερων σκοπευτών του ΙΚ» λέει.

Ο Αμπντουλραμάν προσθέτει πως χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει πάνω από 70 τραυματίες σε ασφαλές μέρος καθώς και τα πτώματα των επιθέσεων.

«Στο αυτοκίνητό μου, μετέφερε Σουνίτες, σιίτες, Κούρδους, Τουρκομάνους και Χριστιανούς» δηλώνει περήφανος.

«Το αυτοκίνητό μου δέχτηκε πάνω από 50 σφαίρες, υπάρχουν σημάδια παντού πάνω του» λέει, προσθέτοντας «Το ΙΚ συνέχιζε να μας πυροβολεί, ελπίζοντας να διαλύσει το αυτοκίνητό μου και να σκοτώσει τους τραυματίες που μετέφερα».

Προσφορά νέου αυτοκινήτου

Ο Δήμαρχος του Κιρκούκ,  δρ. Najmaldin Karim, ευχαρίστησε προσωπικά τον μαχητή Πεσμεργκά σε μια συνάντηση στο γραφείο του. Ο Καρίμ του πρόσφερε επίσης μια ανταμοιβή 500.000 ιρακινών δηναρίων (385 δολαρίων) για τις πράξεις του.

Ο Αμπντουλραμάν λέει ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ο κυβερνήτης του είχε βάλει χρήματα σε ένα φάκελο, παρά μόνο όταν έφυγε από το γραφείο του.
«Χάρηκα με το πιστοποιητικό εκτίμησης του κυβερνήτη, αλλά σκέφτηκα πως ήταν προσβλητικό να μου δώσει χρήματα για κάτι που κάθε ιρακινός θα έπρεπε να κάνει» λέει.

Μάλιστα, αναφέρει επίσης πως αρνήθηκε μια προσφορά από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για ένα ολοκαίνουριο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, εξηγώντας πως η εταιρεία ήθελε το παλιό του όχημα στην έδρα της. Αντ’ αυτού, επέλεξε να επισκευάσει το πρωτότυπο.

«Δεν είμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος που θέλει να νικήσει η χώρα του τους εγκληματίες και τους δολοφόνους».

ethnos.gr - Πηγή: CNN

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια