Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάντηση στην καταγγελία της ΕΑΚΠ Β. Αιγαίου

 http://www.eypspba.gr/templates/eypspba/images/logo-81586671.png
Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απαντά σε καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π Βορείου Αιγαίου



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Προβληματιστήκαμε αρκετά για το αν θα απαντήσουμε στην καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου (μια από τις πολλές άλλωστε) για να διευκρινίσουμε τα αυτονόητα, θεωρούμε όμως ότι επιτέλους τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.

Είναι απορίας άξιο, πρωτοφανές στα χρονικά να κατηγορείται Δ.Σ. για το ότι επιτελεί έργο και δεν μένει στα λόγια! Τι πιο εύκολο από το να βομβαρδίζουμε τους γραφειοκράτες της εκάστοτε κυβέρνησης και Αρχηγείου με καταγγελίες και διεκδικήσεις, κατά την προσφιλή συνήθεια των συναδέλφων της Ε.Α.Κ.Π. Το καθήκον μας θα το κάναμε, και αν, στη χειρότερη περίπτωση συνέβαινε και πάλι κάποιο ατύχημα, θα κατακεραυνώναμε τους πάντες αναφωνώντας «Εμείς τα λέγαμε! Τα είχαμε προβλέψει!»Και σίγουρα όλοι οι αρμόδιοι θα παραιτούνταν σωρηδόν με το κεφάλι σκυμμένο από ντροπή, ενώ ο όποιος άτυχος συνάδελφος θα ένιωθε τυχερός που έχει την ηθική μας υποστήριξη, αφού τίποτε άλλο δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε!

Φυσικά, οι καταγγελίες μας έγιναν και μάλιστα με κάθε τρόπο: με επιστολές, υπομνήματα, δελτία τύπου, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Η απάντηση, τις ελάχιστες φορές που υπήρχε, ήταν πανομοιότυπη: «ΥΠΟΜΟΝΗ, Αναγνωρίζουμε το δίκαιό σας, όμως θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή, όταν, παραδίδοντάς του σχετικό Υπόμνημα, αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στο θέμα των μέσων ατομικής προστασίας . Ποια ήταν η απάντηση; Μα φυσικά, «ΥΠΟΜΟΝΗ»! Σύμφωνα με τα λεγόμενα των επικριτών μας, θα έπρεπε να κάνουμε νέες καταγγελίες, νέα υπομνήματα, νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας και… τέλος, το χρέος μας το κάναμε!
Όχι, δεν είναι υποχρέωση των υπαλλήλων να μεριμνούν για την ατομική τους ασφάλεια, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό! Όταν όμως καθημερινά κινδυνεύουν οι ζωές των συναδέλφων από την αδιαφορία αυτού του κράτους, δε θα μείνουμε στα λόγια, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε κάτι γι αυτό. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των συναδέλφων, Ενώσεων από όλη τη χώρα, Μ.Μ.Ε. και απλών πολιτών είναι η δική μας επιβεβαίωση.
Η συσκευή ελέγχου φιαλών αγοράστηκε και παραχωρήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης / Πυροσβεστικό Σώμα. Η ενέργεια αυτή ήταν ο μοναδικός νομικός τρόπος προκειμένου να μπορεί αυτό το μηχάνημα να ελέγχει τις αναπνευστικές συσκευές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών / Κλιμακίων νήσου Λέσβου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου (καλήν την θέληση). Αναρωτιόμαστε τελικά, όλοι εσείς που ασκείτε αυτήν την έντονη κριτική, θα τη χρησιμοποιήσετε για να προστατευτείτε εσείς και οι συνάδελφοι, ή θα το διακινδυνεύσετε, για να στηρίξτε τις καταγγελίες σας;
Όσον αφορά τη νομική προστασία, ούτε ανάθεση έργου είναι, ούτε υποκαθιστά ή αντικαθιστά το έργο του Δ.Σ. Έγινε κατ΄ αρχήν για να καλύψει τους συναδέλφους σε περιπτώσεις καθαρά νομικές, που δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία μας και ακόμη περισσότερο στις δυνατότητές μας, κάτι που δυστυχώς προέκυψε με συνάδελφο πολύ πρόσφατα. Άραγε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι συνάδελφοι της Ε.Α.Κ.Π. στην περίπτωση αυτή; Επιπλέον, περιπτώσεις που χρήζουν νομικής εκπροσώπησης, καθώς και την κάλυψη δικαστικών εξόδων (μέχρι το ποσό των 26.000 ευρώ ανά περίπτωση), κάτι που με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε Ένωση.
Το αν συμμετέχουμε στα καθημερινά προβλήματά σας και προσπαθούμε για την επίλυσή τους, αυτό το γνωρίζετε εσείς συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Αυτό που σίγουρα δεν κάνουμε, ούτε και θα κάνουμε ποτέ, είναι να πυροδοτούμε καταστάσεις και να δημιουργούμε εντάσεις για θέματα που εύκολα μπορούν να λυθούν, για το «θεαθήναι», με αποτελέσματα πολλές φορές αντίθετα από τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να έγιναν λάθος χειρισμοί από μέρους μας, εμείς όμως αναλαμβάνουμε την ευθύνη τους και την ευθύνη της θέσης μας. Μια ευθύνη που, κατά τη συνήθη τους πρακτική τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου, αποποιήθηκαν, αρνούμενοι από το πρώτο κιόλας Δ.Σ. για τη Συγκρότηση σε Σώμα οποιαδήποτε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αν μη τι άλλο, είναι πολύ πιο εύκολο να ασκείς κριτική χωρίς να φέρεις καμία ευθύνη!
Αν αναφερθούμε άλλωστε και σε άλλες ενέργειές μας στις οποίες οι συνάδελφοι συνδικαλιστές της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου ήταν κλασικά αντίθετοι, όπως την πρόταση για συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης (για εξοικονόμηση πόρων) ή την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας της Ενώσεως και των κοινωνικών δικτύων (στα οποία ανατρέχουν όπως υποστηρίζουν για την ενημέρωσή τους) και τόσα άλλα τα οποία συναντούν πάντα την αντίδρασή τους, ο κατάλογος θα είναι ατελείωτος… ούτως ή άλλως εμείς δεν κάνουμε προεκλογικό αγώνα, εμείς απλά, στο μέτρο του εφικτού, κάνουμε πράξεις!
Κύριοι συνάδελφοι εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να κατηγορούμαστε για το έργο που υλοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα και δεν θα ασχοληθούμε ξανά με τις γραφικές καταγγελίες και διαμαρτυρίες της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου, αφήνοντας σας να κρίνετε μόνοι σας ποιοι μένουν στα έργα και ποιοι στα λόγια!
Τέλος, θα θέλαμε εσείς να αναρωτηθείτε συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με ποιον τρόπο θέλετε να αξιοποιούνται τα δικά σας χρήματα: σε δράσεις που αποσκοπούν στο δικό σας όφελος και στη δική σας ασφάλεια, ή - ως είθισται - σε «ταξιδάκια» που, στην καλύτερη περίπτωση καλύπτουν συνδικαλιστικές και στη χειρότερη προσωπικές ανάγκες των εμπλεκομένων;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΦΑΛΙΩΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ
ΨΩΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΛΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια