Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το μωρό που γεννήθηκε με νερό αντί για αίμα και τελικά τα κατάφερε!


Ένα μωρό ως εκ θαύματος επέζησε αν και γεννήθηκε με μόνο δύο κουταλιές της σούπας αίματος σε ολόκληρο το σώμα της με το υπόλοιπο να είναι νερό.

Η Φράνκι Μόρισον είχε μόλις 35 ml αίματος όταν γεννήθηκε, ποσότητα η οποία είναι επτά φορές μικρότερη από το μέσο όρο σε ένα νεογέννητο. Αυτό σήμαινε Φράνκι, που τώρα είναι 12 μηνών, είχε κατά τη γέννησή της περισσότερο νερό από αίμα μέσα στο σώμα της.

Η Φράνκι γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν κινούνταν μέσα στη μήτρα της μητέρας της.

Παρά το παράξενο αυτό γεγονός και ενώ οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς της ότι θα πρέπει να περιμένουν το χειρότερο, η Φράνκι κατάφερε και βγήκε αλώβητη από την περιπέτειά της. Το προσωπικό μάλιστα του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι γονείς της μικρής, τους ενημέρωσαν ότι ένας ιερέας είναι διαθέσιμος για να ευλογήσει τη Φράνκι.

Η ίδια η μητέρα της Φράνκι ανέφερε ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο γιατί δεν αισθανόταν τη μικρή και από το νοσοκομείο της απάντησαν ότι το μωρό ήταν λιγάκι «τεμπέλικο»! Την έστειλαν στο σπίτι με την προτροπή να ξαναπάει σε περίπτωση που νιώσει κάτι άλλο.

Δύο μέρες μετά η Μαρία, μητέρα της Φράνκι, επισκέφτηκε ξανά το νοσοκομείο γιατί συνέχιζε να μη νιώθει το μωρό της, παρόλο που είχε καρδιακό παλμό.

Οι γιατροί την έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική τομή. Όταν επέστρεψε από το χειρουργείο όλοι γύρω της ήταν κλαμένοι και αρχικά θεώρησε ότι το μωρό είχε πεθάνει. Όταν είδε το μωρό της, ήταν πρησμένο λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης νερού, το οποίο είχε φτάσει στους πνεύμονες και στην καρδιά. «Κανείς δεν περίμενε ότι θα τα καταφέρει, αλλά μια ματιά της ήταν αρκετή για να πιστέψω ότι η κόρη μου είναι δυνατή», ανέφερε η Μαρία.


Δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός να γεννιούνται μωρά με μικρότερη από τη μέση ποσότητα αίματος, ωστόσο στην περίπτωση της Φράνκι η ποσότητα αίματος ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Μετά από δύο μεταγγίσεις αίματος, η γλυκιά μικρούλα επανήλθε, χωρίς να έχει καμία εγκεφαλική ή κινητική βλάβη, όπως ανέμεναν οι γιατροί.



«Η μοναδική επίπτωση από όλη αυτή την περιπέτειά της είναι το ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας της» ανέφερε η μητέρα της και πρόσθεσε ότι: «Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο το να περπατάμε έξω μαζί με τη Φράνκι».

Δείτε το βίντεο με τη γλυκιά μικρούλα εδώ


Πηγή: dailymail.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια