Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να αλλάξει η σημαία της Κύπρου ζητά ο Ερντογάν!

Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κων/λη αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά το Μον Πελεράν στο
κυπριακό και επέκρινε τη χρήση της σημαίας της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συναντήσεις, η οποία δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι  είναι μόνο ελληνικό.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία. Εσύ είσαι η Διοίκηση Νότιας Κύπρου και στα βόρεια υπάρχει η "Τουρκική Δημοκρατία". Θα το καταλάβουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».  Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο και η Τουρκία να μην ανακατευτεί πουθενά.
Αναλυτικά το... παραλήρημα του Ερντογάν:
«Πριν από λίγο ο “πρόεδρος” της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” ανέφερε εδώ κάποια πράγματα. Για μήνες, για χρόνια συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Και όλη την ώρα ‘αναβολή, αναβολή, αναβολή’. Αυτή είναι η τακτική. Ξέρεις κάτι; Μας λένε ‘Α εσείς δώστε μας όλη την Κύπρο και μην ανακατεύεστε καθόλου’. Ο στόχος αυτός είναι! Για στάσου… Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι θα δώσεις; Και πάμε και παρακάτω… Χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να βαριούνται στις συναντήσεις της Ε.Ε. έρχονται με μία σημαία που έχει ολόκληρο το νησί. Καταρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εκεί υπάρχει η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”. Εσύ είσαι (απλά) η “Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου”. Στο βορρά υπάρχει η “Τουρκική Δημοκρατία”. Αυτό θα το καταλάβεις, τι ασέβεια είναι. Με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν». «Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Ερντογάν, «μίλησα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του είπα να κάνουμε και διμερή συνάντηση και πολυμερή και να όλα αυτά να συζητηθούν. Πλέον αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβάει τόσο. Δηλαδή μέχρι τέλος του χρόνου αυτό το θέμα πρέπει να καταλήξει κάπου. Αλλά εάν λένε ‘αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας, η εξουσία θα είναι μόνο δική μας’, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι... Αυτοί κάνουν όπως η πεινασμένη κότα που νομίζει ότι της ανήκει όλο το πίτουρο στην αποθήκη».

«Την Τουρκία ποτέ δεν θα μπορέσετε να την αποτελειώσετε»

Παράλληλα , ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στην Ε.Ε., λέγοντας ότι δεν έχει κλείσει το θέμα, αλλά η Τουρκία έχει πάντα μπροστά της πολύ περισσότερες εναλλακτικές.
«Η εικόνα που έχουμε μπροστά μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε θετικές προσδοκίες σ’ αυτό το θέμα (της Ε.Ε.). «Μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας αξιοποιώντας μία από αυτές».
Και συνέχισε τονίζοντας : «Εμείς ούτως η άλλως συνεχίζαμε αυτά τα 53 χρόνια. Ασκήσατε πιέσεις σε αρκετές χώρες. Αλλά την Τουρκία ποτέ δεν θα μπορέσετε να την αποτελειώσετε. Θα εργαστούμε και δυο και τρεις φορές περισσότερο από τώρα και πάλι δεν θα υποκύψουμε ποτέ. Αυτοί που προσπαθούν να μας κάνουν να υποκύψουμε με ιδεολογικές επιβολές, με το συμπάθιο αλλά η Τουρκία δεν είναι από εκείνες τις χώρες».

antenna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια