Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέμπτη αναβολή για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού σε μπαρ

Και νέα αναβολή-η 5η κατά σειρά-πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού αστυνομικού σε μπαρ του Αγίου Νικολάου, ο οποίος όπως καταγγέλλεται στοχοποιήθηκε μόνο και
μόνο λόγω της αστυνομικής του ιδιότητας. 
Ο 29χρονος αστυνομικός είχε πάει με την παρέα του να διασκεδάσει σε μπαρ της πόλης τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου του 2015. Τίποτε δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν χωρίς καμία αφορμή. Πριν καλά-καλά καθίσουν στο τραπέζι, κάποιος που τον αναγνώρισε, άρχισε να φωνάζει «μπάτσος» και δευτερόλεπτα αργότερα ξεκίνησε η επίθεση σε βάρος του. Εντελώς απρόκλητα δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές από άγνωστα άτομα, ενώ στην επίθεση πήρε μέρος και ένας Ολλανδός, ο οποίος αν και καθόταν στην άλλη άκρη του μπαρ, είδε την φασαρία και θέλησε να πάρει μέρος χωρίς να γνωρίζει το πώς και το γιατί. Η επίθεση σταμάτησε με την επέμβαση τρίτων. 
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου  ανέβαλε εκ νέου την υπόθεση παρά την αίτηση της πολιτικής αγωγής να αναγνωστούν οι προανακριτικές καταθέσεις με την ρητή συναίνεση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. 
Όπως σχολίασε η συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Μαρίνα Παναγιωτάκη «το δικαστήριο ανέβαλε για τις 27 Απριλίου του 2017 την εκδίκαση της υπόθεσης αν και υποβλήθηκε αίτημα από εμάς να αναγνωστούν στο ακροατήριο οι προανακριτικές καταθέσεις. Το δικαστήριο δεν το έκανε δεκτό, κατά την απολύτως σεβαστή κρίση του, επιβάλλοντας όμως στους μάρτυρες που απουσίαζαν το ποσό των 120 ευρώ για λιπομαρτυρία, εις έκαστον εξ αυτών. Εμείς ως πολιτική αγωγή ενόψει της εκδίκασης θα επιδιώξουμε την μεταβολή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, στην πράξη της βαριάς σωματικής βλάβης προκειμένου να αποδοθεί ο ορθός χαρακτηρισμός στις πράξεις των ως άνω κατηγορουμένων». 
Το περιστατικό είχε προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ καθώς στην θέση του 29χρονου θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ένστολος που θα γινόταν σάκος του μποξ αποκλειστικά για την επαγγελματική του ιδιότητα, χωρίς κανένα άλλο λόγο και αφορμή. 

cretalive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια